Ferrari, elektrikli otomobil planını paylaştı. Şirket, 2025 yılında ilk tam performanslı modeli piyasaya sürmeyi planlıyor.

2022’nin en çok satan elektrikli araçları

Ferrari, otomotiv dünyasında da karbon nötr hedeflerle ilgileniyor. İtalyan otomobil devine göre, ilk tamamen elektrikli “F1’den türetilen” model 2025’te piyasaya sürülecek. İşte Ferrari CEO’su Benedetto Vigny’nin bazı dikkate değer açıklamaları:

İlk elektrikli Ferrari 2025’te yollarda

Ferrari CEO’su Benedetto Vigna, Sermaye Piyasaları Günü kapsamında elektrikli otomobillere geçişin haritasını paylaştı. Vigna’ya göre, 2026 yılına kadar ürün hattının yüzde 60’ı hibrit veya tam performansa sahip olacak.

İtalyan üretici, ilk tam elektrikli modelin 2025 yılında yollara çıkacağının müjdesini veriyor. CEO Benedetto Vigny’ye göre bu elektrikli model, Ferrari’ye temel sürüş hareketlerini ve heyecanı sağlayacak.

Ancak herhangi bir teknik detayın ya da model isimlerinin yayınlanmadığını belirtmekte fayda var. Ferrari’nin araştırma ve geliştirme başkanı Ernesto Lasalandra, elektrikli modellerde kullanılan pillerin çeşitli şirketlerden satın alınacağını söyledi. Ayrıca Lasandra, elektrikli modellerde Ferrari F1 hibrit programının bazı bileşenlerinin kullanılacağını söyledi.

2026 yılına kadar Ferrari modellerinin %40’ı içten yanmalı, %60’ı hibrit ve elektrikli olacak. Bir İtalyan devi sipariş etmenin yol haritası şu şekilde:

2023-2026 dönemi için 15 yeni araç onaylandı. Icona ve Supercar toplam hacmin yüzde 5’inden daha azını, özel seriler ise yüzde 10’unu oluşturacak. Eylül 2022’de Purosangue tanıtılacak ve yıllık yüzde 20 katkı sunacak. Yeni Supercar da söz konusu dönemde sunulacak ve ilk elektrikli Ferrari 2025’te piyasaya sürülecek.

Ferrari şu ana kadar altı hibrit otomobil tanıttı. İlk plug-in hibrit modeller SF90 Stradale ve SF90 Spider’dı, ardından daha ucuz olan 296 GTB ve 296 GTS coupe’ler geldi. Şirket ayrıca Le Mans 2023 için bir Hypercar hibrit üretiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir