Netflix’te farklı cihaz ya da kişilerin kullanabilmesi adına Netflix profilleri kullanılmaktadır. Peki, farklı cihazlarda Netflix profili nasıl silinir? İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

Bir evde aile üyelerinin her biri kendisi için profil açarak kişisel bir izleme deneyimi yaşayabilir. Ancak bu durum bazen profil ekleme, profil silme gibi işlemlerin yapılmasını gerektir. Eğer Netflix’te profil yönetimini nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Netflix profilini silme işlemleri farklı cihazlardan yapılabilir.

Farklı Cihazlarda Netflix Profili Nasıl Silinir?
Farklı Cihazlarda Netflix Profili Nasıl Silinir?

Web Tarayıcısında Netflix Profili Silme 

Bilgisayardan işlem yapacaklar, tarayıcı üzerinden Netflix’e girerek profil yönetimini yapabilir. Takip etmeniz gereken adımlar ise şöyle,

  • Netflix’e girerek oturum açın.
  • Sağ üst bölümden profil yönetimi seçeneğini seçin.
  • Profiller arasından hangi profil ile ilgili işlem yapmak istiyorsanız profili seçin. Ardından Profil sil seçeneğini seçerek işlemleri tamamlayın.

Profil silme esnasında bazı seçenekler ekrana getirilecektir. Bu seçenekleri de kişisel tercihlerinize göre işaretleyebilirsiniz.

Mobil Uygulamadan Netflix Profili Silme

Mobil uygulamayı kullananlar için ise Netflix profil silme işlemleri biraz farklıdır. Bunun için takip etmeniz gereken adımlar şöyle;

  • Uygulamayı açın.
  • Profil seçimi yapmadan önce ekranda yer alan düzenleme seçeneği ile profil düzenleme ekranına girin.

Profilleri yönet seçeneğinde hangi profili düzenlemek istiyorsanız onu seçerek silin.  Silme ekranında kullanıcılar silme dışında profil adı değiştirme gibi işlemleri de yapabilmektedir.

Televizyondan Netflix Profili Silme

Televizyonda Netflix kullananlar da Netflix profili silebilir. Bunun için yine uygulamanın açılması ve profil seçimi yapılmalıdır. Profil altında yer alan düzenleme simgesi ile profili düzenlemeye başlayabilirsiniz. Düzenleme ekranının alt kısmında ise profil silme seçeneği vardır. Bu seçenek ile istediğiniz profilleri silebilir sonrasında ise yeni profiller ekleyebilirsiniz.

Netflix profilleri silindiğinde ilgili profildeki tüm etkinlikler, izleme geçmişi silinecektir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir