İki bilgisayar kullanarak verimliliğinizi artırmak isteyenler için klavye ve fareyi ortak bir şekilde kullanmaya imkan tanıyan programlar kolaylık sunmaktadır. Bu alanda pek çok farklı seçenek yer alsa da gelişmiş seçenekleriyle ön plana çıkan 5 uygulamayı değerlendirebilirsiniz.

Aynı anda birden fazla yönetmek isteyenlerin her bilgisayar için ayrı ayrı fare ve klavyeye ihtiyacı olacaktır. Ancak uygulamalar hem yönetimi kolaylaştırmakta hem de ek klavye ve fare ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır.

İşte Fare ve Klavyeyi Birden Çok Bilgisayarda Kullanmak İçin En İyi 5 Uygulama

1. Share Mouse

Her iki sistemi de kullanmanızı kolay hale getiren Share Mouse, üstelik hem MAC hem de PC’de destekleniyor. Böylece işletim sistemi ya da cihaz farklılıkları önemli olmaksızın tercih edebileceğiniz Share Mouse, tek bir tuş ile iki cihaz arasında geçiş yapılmasını sağlıyor. Her iki bilgisayar da aynı ağda olduğu sürece Share Mouse uygulamasını kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. Üstelik uygulamanın kişisel versiyonu ücretsiz olarak sunulmaktadır. Ücretsiz versiyonda 2 cihaz yönetimi sağlanabilmektedir

2. Input Director

Input Director ise sadece Windows işletim sistemlerinde kullanılabilecek bir uygulamadır. Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 işletim sistemlerinde aynı anda kullanılabilen Input Director, Apple ekosistemini desteklememektedir. Tüm özellikleri ücretsiz bir şekilde kullanılabilen uygulama, böylece kullanıcıların ücretsiz bir şekilde tercih edebileceği en iyi seçeneklerden birisidir. Çoklu monitör desteği, macrolar ve gelişmiş güvenlik seçenekleri Input Director’da yer almaktadır. Ağ sistemlerinde çoklu bilgisayarlarda da desteklenen uygulama, ticari kullanımlarda lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.

3. Mouse Without Borders

Mouse Without Borders, adından da anlaşılacağı gibi sınır tanımamaktadır. Microsoft çalışanları tarafında da geliştirilen yeni uygulama, Windows işletim sisteminde desteklenmektedir. Mouse Without Borders ile 4 farklı bilgisayarı yönetmek mümkün olmaktadır. Uygulamanın en büyük avantajı, Microsoft ile ilişkisi içerisinde olmasıdır. Bu bakımdan Windows işletim sistemiyle tam uyumlu çalışabilmektedir.

4. Multiplicity

Multiplicity’de ücretli ve ücretsiz sürüm bulunmaktadır. Kullanıcılar 2 bilgisayarı ücretsiz sürümde test edilebilmektedir. Üstelik ağ dışında VPN gibi özel bağlantıların da desteklendiği Multiplicity, daha çok kurumsal kullanımlar için geliştirilmiş durumda. Multiplicity ile kontrollerde klavye ve farenin yanı sıra dokunmatik ekranlı bilgisayarlarda da destek sağlanabilmektedir.

5. Barrier

Listenin son sırasında yer alan Barrier ise Mac, Windows sistemlerini desteklemektedir. Linux gibi sistemlerde de desteklenen Barrier, böylece üç farklı işletim sisteminde de yönetim sağlamaktadır. Ücretsiz, açık kaynaklı yazılım olması ise Barrier’in farklı projelerde de geliştirilmesini sağlamaktadır.

Tek Klavye ve Tek Fare ile Birden Fazla Sistemi Kontrol Edin

Orijinal ismiyle KVM yazılımları olarak adlandırılan programlarda, cihazları tek bir merkezden kontrol edilmesi mümkün olmaktadır. Uzak bağlantı seçeneklerini destekleyen yeni uygulamalar, gelişmiş özellikleriyle fiziki olarak alandan da tasarruf edilmesini sağlamaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir