CryEngine işbirliği ile geliştirilen ilk Far Cry oyununun kaynak kodları Haziran ayının sonunda internette sızdırıldı.

Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry, birinci şahıs nişancı oyunlarının bir anatoloji sersini oluşturuyor. Serinin ilk oyunu olan Far CryTek tarafından CryEnginee yazılımının prömiyeri için 2004’te kullanıcıya sunulmuştu.

Sızıntıları ilk olarak keşfeden ünlü mod yapımcısı Vinicius Medeiros keşfetti. Görsellerde yer aldığı üzere Far Cry’ın orijinal Windows sürümünün ilk görsel destekli CryEngine kodları internette paylaşıldı.

Mederios yaptığı açıklamada kaynak kodunda oyunun varlıklarının yer almadığı, fakat motor ikili dosyalarının ve DLL’lerinin derlenmesine olanak sağladığını söyledi. Bu, kaynak kodun PC oyununu bir hata ayıklama modunda çalıştırmak ve kodların daha derin bir şekilde kullanılabilecek demek oluyor.

Far Cry ve CryEngine’in kaynak kodu Archive.org’a yüklendi. Sızdırılan kaynak kodu sitede 1.34 sürümü olarak etiketlenmiş. Bu etiket daha önce de bir çok modun koda dahil edildiğini gösteriyor. Mederios, sızdırılan kodda, orijinal olarak 2004’te piyasaya sunulan Windows oyununun 64 bitlik bir sürümünün de yer aldığını açıkladı.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir