Facebook’un yönetici çıkışı Salı günü, şirketin Messenger bölümünün başkanı Stan Chudnovsky’nin 2022’de ayrılacağını duyurmasıyla devam etti.

Artık Meta olarak adlandırılan Facebook, bu yıl yüksek profilli yönetici çıkışları dalgasıyla uğraştı. Şirket, Facebook’un hizmetlerinin neden olduğu zararlar hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunu gösteren dahili belgelerin ve haber raporlarının yayınlanmasının ardından artan düzenleyici inceleme ve büyük bir halkla ilişkiler sorunuyla karşı karşıya. Facebook Marketplace’in eski başkanı Deborah Liu, Ancestry.com’un CEO’su olmak için Şubat ayında ayrıldı.

Baş gelir sorumlusu olan David Fischer, Facebook’un Novi kripto para birimi bölümünün kurucu ortaklarından Kevin Weil gibi Mart ayında ayrılacağını duyurdu. Şirketin eski reklam şefi Carolyn Everson, Haziran ayında ayrılacağını duyurdu ve daha sonra başkan olarak market dağıtım uygulaması Instacart’a gitti. Facebook uygulamasının başındaki Fidji Simo, Temmuz ayında Facebook’tan ayrıldıktan sonra Instacart’ın CEO’su oldu. Mark D’Arcy, Ağustos ayında kreatif direktörlük görevinden istifa etti ve önümüzdeki ay Facebook’un teknoloji şefi Mike Schroepfer şirketten ayrılacağını söyledi. Kasım ayında, Facebook’un kripto para birimi çabalarının başkanı ve daha önce Messenger’ın başkanı olan David Marcus, yıl sonunda ayrılacağını duyurdu.

Salı sabahı erken saatlerde, Facebook’un Workplace kurumsal iletişim yazılımının başkanı Julien Codorniou, risk sermayesine girmek için şirketten ayrıldığını duyurdu. Chudnovsky’nin ayrılış duyurusu, PayPal’da birlikte çalıştıktan sonra Messenger’da çalışan Marcus’un duyurusundan bir hafta sonra geldi. Başka bir eski Facebook yöneticisine göre ikisi çok yakın.

Chudnovsky, “Bu şirketi ve bu ekibi seviyorum ve sonuç olarak bu çağrıyı yapmak hayatımdaki en zor kararlardan biri oldu. Emeklilik planım yok ama aylarca uzun bir ara vermeyi, arkadaşlarımla daha fazla zaman geçirmeyi, şirketlere yardım etmeyi, insanlara yardım etmeyi, seyahat etmeyi, okumayı, keşfetmeyi ve öğrenmeyi dört gözle bekliyorum.” dedi.

Facebook’un güvenlik şefi istifa etti

Chudnovsky, Messenger’ı Mayıs 2018’de Marcus’tan devraldı. 2015 yılında Facebook’a Messenger biriminin ürün başkanı olarak katıldı. Chudnovsky, 2022’nin ikinci çeyreğine kadar Facebook’ta kalacağını söyledi. Yerine iki yönetici geçecek. Loredana Crisan, Chudnovsky’nin Messenger, Instagram doğrudan mesajlaşma ve Messenger Kids üzerindeki sorumluluklarını devralacak, Maher Saba ise Facebook’un sesli arama, görüntülü arama ve Facebook’s Rooms 50 kişilik görüntülü arama ürününü içeren uzaktan iletişim ürünlerini yönetecek.

Chudnovsky bir gönderide, “Ekibimde adım atmaya hazır çok sayıda inanılmaz yetenekli lider olmasaydı, ayrılmayı düşünmek bile kendimi rahat hissetmezdim” dedi. Chudnovsky’den sonra bu görevi kimin devralacağı ise henüz bilinmiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir