Meta, haber makalelerine özel sekmenin kaldırılacağını resmi olarak duyurdu. İşte sıcak gelişmeler!

Facebook’un 2019’da başlattığı ve milyonlarca dolarlık içerik anlaşmalarıyla hayata geçirdiği Haberler sekmesi, Meta tarafından nisan ayında ABD ve Avustralya’da sona erecek. Bu karar, şirketin daha önce eylül ayında İngiltere, Fransa ve Almanya’da aynı sekmenin kaldırılacağına dair açıklamalarının ardından geldi.

2019’da başlatılan Facebook Haberler sekmesi, özellikle büyük yayıncılarla yapılan yüksek bütçeli anlaşmalarla önemli bir dönemi simgeliyordu. Wall Street Journal’a 10 milyon dolar, The New York Times’a 20 milyon dolar ve CNN’e 3 milyon dolar gibi yüksek miktarlar bu kapsamda öne çıkan anlaşmalardı. Meta’nın bu kararı, sosyal medya devinin içerik stratejilerinde önemli değişikliklere gittiğini gösteriyor. Bu gelişme, kullanıcıların ve içerik sağlayıcıların platform üzerindeki deneyimini etkileyebilecek büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Facebook Kısa Videolara Yönelecek Gibi Duruyor

Meta, Facebook Haberler sekmesini kapatma kararını, şirketin resmi blogunda paylaşılan bir yazı aracılığıyla duyurdu. Blog yazısında, “Şirket olarak, kullanıcıların platformda daha fazla görmek istedikleri içeriklere odaklanmalıyız; bunun arasında kısa videolar da bulunuyor. Avustralya ve ABD’de Facebook Haberler’i kullananların sayısı geçen yıl %80’in üzerinde azaldı.” ifadeleriyle, bu kararın alınma sebeplerini açıkladı. Meta, bu değişikliği, kullanıcıların Facebook akışlarında haberlere olan ilgisinin düşmesi ve platformdaki eğilimlere daha iyi uyum sağlama amacıyla gerçekleştirdiğini vurguladı.

Facebook Kısa Videolara Yönelecek Gibi Duruyor!
Facebook Kısa Videolara Yönelecek Gibi Duruyor!

 Dünya genelinde insanların Facebook akışlarında gördükleri içeriğin %3’ünden daha azının haberlerden oluştuğunu belirten Meta, Facebook Haberler özelliğinin çoğu kullanıcı için küçük bir deneyim parçası olduğunu iddia etti. Şirket, bundan sonra yayıncılara ödeme yapmak yerine, kullanıcıların tercihlerine daha fazla odaklanacaklarını ve kaynaklarını bu yönde kullanacaklarını açıkladı. Facebook Haberler için hazırlanan destek sayfasında “kullanımdan kaldırılacak” ifadesi kullanılmamış olmasına rağmen, bu özelliğin daha önce Avrupa’da kapatılmış olması, ABD ve Avustralya için benzer bir adımın atılabileceği sinyalini veriyor. Meta, haberlere yönelik bu değişiklikle, platformunun evrimleşen içerik ihtiyaçlarına uyum sağlama yolunda önemli bir adım attığını ve kullanıcı deneyimini daha etkileşimli ve tercih edilen içeriklere odaklanan bir yapıya evirdiklerini belirtiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir