Snapchat ve TikTok ile tüm dünyaya yayılan Reels özelliği şimdi Facebook’a geliyor. Yeni özellikler test edilmeye başlandı.

TikTok tüm dünyada adeta bir çılgınlık haline gelirken özellikleriyle diğer sektör devlerini etkilemeye devam ediyor. Bugüne kadar pek çok özelliği Snapchat ve TikTok gibi rakiplerinden edinen Facebook, yeni bir özelliği daha Facebook’a getirmenin çalışması içerisinde. Konu ile ilgili edinilen bilgilere göre Facebook’ta Reels olarak adlandırılan yeni bir özellik etkin hale getirilecek.

Facebook Reels nedir?

Facebook, yeni özellik için Reels ismini kullanmayı tercih ediyor. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılar ile paylaşılacak yeni özellik, Facebook Reels olarak kullanılacak. Instagram’a daha önceki dönemlerde getirilen özellik, Instagram’daki etkileşimin artmasını sağlamış ve kullanıcılarda da büyük bir memnuniyet yaratmıştı. Benzer etkileşimi ve beğeniyi şimdi Facebook’ta yaratmak isteyen geliştirici ekip, üstelik mevcut içeriklerin Facebook’un pek çok farklı bölümünde kullanmayı hedefliyor.

Hikayeler gibi ayrı bir bölüme sahip olacak olsa da Facebook Reels içerikleri haber akışlarında ve grup paylaşımlarında yer alabilecek. Böylece Reels özelliğini kullanmak isteyenler, kısa video seçeneklerini uygulamanın her yerinde paylaşabilecek. Reels videolara diğer içeriklerde olduğu gibi beğeni gönderilmesi ve yorum yapılabilmesi mümkün olacak. TikTok Reels’de alışkın olduğumuz pek çok gerçeklik efekti ve özel seçenekler de uygulama özelliğinde yer alacak. 

Yeni bir reklam alanı olacak

Facebook Prens ile getirilen yapılacak değişiklikler de en çok dikkat çeken detaylardan birisi ise reklam alanı olarak da bu bölümün kullanılabilecek olması nokta açıklamalarda videolar arasın Önümüzdeki dönemlerde Reklamların alınmaya başlanacak ve bu bakımdan yeni bir gelir alanında Facebook Reels özelliği ile yaratılacağı belirtildi. 

Facebook Reels
Facebook Reels özelliği geliyor

Facebook Reels ne zaman kullanılacak?

Facebook Reels için şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde test sürecine başlayan Facebook, test süreci sonrasında özelliği ilk olarak yine ABD ile sınırlı tutacak. hem Android hem de iOS cihazlarda kullanılabilecek olan özellikte; müzik, ses efektleri ve çok daha fazlası başlangıcı itibariyle aktif olacak. Üstelik yeni dönem ile birlikte Instagram’da yapılan Reels paylaşımlarının Facebook üzerinden de paylaşılması üzerine çalışılıyor. Böylece kullanıcılar farklı platformlarda oluşturmuş olduğu içerikleri diğer platformlarda paylaşarak, daha fazla etkileşim alacak. Arka planda ortak paylaşım panellerinin yer alması ise özellikle içerik oluşturucuların işlerini kolaylaştıracak. 

Tanıtım sonrasında Facebook Reels için net tarih paylaşılması beklense de bu konuda net bir ifade paylaşılmadı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir