İnternet dünyasının adeta geleceği olarak nitelendirilen Metaverse projesi, ünlü Facebook yatırımcısı tarafından pek de olumlu karşılanmadı. 

Amerikalı ünlü iş insanı ve Facebook’un ilk dönemindeki en önemli yatırımcılarından biri olan Roger McNamee, BBC ile yapmış olduğu bir röportajda şirketin yeni dönem planlarından söz edildi. Geçtiğimiz ay içerisinde düzenlenen etkinlik ile beraber tanıtımı yapılan Metaverse projesi ile ilgili olarak konuşan McNamee, projenin herhangi bir zaman diliminde hayata geçmemesi gerektiğini dile getirdi. 

McNamee: “Metaverse baştan sona kötü bir fikir!”

6

Geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde düzenlenen ve Facebook sahibi / CEO’su Mark Zuckerberg tarafından gerçekleştirilen Facebook Connect 2021 etkinliğinin etkisi halen devam etmektedir. Şirketin çatı isminin Meta olarak değiştirildiği ve internetin geleceği olarak adlandırılan sanal gerçeklik üzerine kurulan Meraverse projesinin tanıtımının yapıldığı bu lansmanın ardından pek çok görüş ortaya atıldı. Kimileri Metaverse projesinin gelecek ile ilgili olarak sosyal medyanın yerini alma ihtimali olduğunu düşünürken, kimileri ise sanal gerçeklik teknolojisinin şu an için buna hazır olmadığını dile getirdi. 

Elde edilen bilgilere bakıldığında Facebook’un ilk yatırımcıları arasında yer alan, ünlü iş insanı Roger McNamee, projenin başarısız olacağını düşünüyor. BBC ile yapılan bir röportajda konu ile ilgili olarak fikirlerinden söz eden McNamee, Facebook’un milyarlarca dolarlık yatırım yaptığını projeden, distopik be hiç bir zaman gerçekleşmemesi gereken bir proje olarak bahseden McNamee, kanun koyucuların Metaverse projesinin hayata geçmesini engellenmesi gerektiğini istedi. Facebook’un yatırımcısı, ünlü sosyal medya platformunun bu güne kadar vermiş olduğu onarılamaz boyutlara ulaştığını iddia etti. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bu kadardır. 

8 6

İşte McNamee’nin proje hakkındaki görüşleri;

“Bu kötü bir fikir ve hepimizin oturup buna normalmiş gibi bakmamız herkesi endişelendiriyor olmalı. Facebook’un distopik bir metaverse yaratmasına izin verilmemeli. Bir düzenleyicinin veya politikacının, Facebook’un Metaverse alanında çalışmasına veya kripto para borsasına girmesine izin vermesine imkan yok.

Facebook kendi seçimlerini yapma hakkını çoktan kaybetmiş olmalıydı. Şirketin yaptığı her şey için onay verici konumunda artık birileri yer almalı. Bu güne dek yol açtıkları hasar hesaplanamaz durumda.”

Roger McNamee

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir