Apple TV kullanıcılarının sıklıkla kullandığı Facebook Watch uygulaması artık kullanılamayacak! İşte detaylar:

LG Smart TV’lere Facebook Watch uygulaması eklendi

Facebook, son yıllarda Instagram’daki kitlesinin çoğunu kaybetmesine rağmen hala en çok kullanılan servislerden biri olmaya devam ediyor. Genellikle orta yaşlıların kullandığı platform, videoların gençlerin ilgisini daha çok çekebilmek için iyileşitirmeler yapıyor. Videoların platformda öne çıkması için çalışan Facebook, Apple ekosistemindeki kullanıcılara sunduğu Facebook Watch uygulamasını geri çekme kararı almış gibi görünüyor.

Facebook Watch uygulaması Apple TV’den kullanılamayacak

Facebook platformunun tamamen video odaklı olan Facebook Watch, sosyal medya uygulamasındaki diğer bölümlerine göre daha fazla maruz kalmadan sadece video izlemek isteyen kullanıcılar için iyi bir seçenek olmuştu. Özellik TikTok gibi görünse de kısa filmler yerine birkaç dakika uzunluğundaki filmleri izlenebilmesi kullanıcıların uygulama içinde daha fazla zaman geçirmesini sağlıyordu. Ancak bugün itibariyle Facebook Watch’ın Apple TV’lerde kullanılamadığı öğrenildi. Kararın hangi taraftan alındığı bilinmese de bu sabah Apple TV’de Facebook Watch’u kullanmaya çalışanlar, hizmetin artık kullanılamadığına dair bir uyarıyla karşı karşıya kaldı. Konuyla alakalı henüz iki şirketten de bir açıklama gelmedi.

2017’de piyasaya sürülen uygulama sadece Facebook videolarını büyük ekranda izlemek için harika bir seçenek. Hatrı sayılır bir kullanıcı sayısı olan Facebook Watch’ın artık Apple TV’lerde kullanılamayacak oluşu, kullanıcıları tarayıcıdan Facebook’a girmek zorunda bırakıyor. Bunun yanı sıra Apple TV’den kaldırmış olsa da diğer cihazlardaki App Store’larda hala mevcut olduğunu da belirtelim.

Uygulamanın amacını bilmeyenler için Facebook’un kısa bir tanımını şu şekilde:

Facebook Watch’ta spor, haber, güzellik, yemek ve eğlence gibi konularda videolar ve özgün programlar keşfedebilirsiniz. Bu videoları TV’de izlemek için Facebook Watch TV uygulamasını indirebilir veya Facebook mobil uygulamasından bir TV’ye aktarabilirsiniz. Facebook mobil uygulamasından TV’nize video akışı hakkında daha fazla bilgi edinin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir