Geçtiğimiz günler içerisinde pek çok kişinin mağdur olmasına sebep olan WhatsApp ve Facebook krizinin ardından Telegram kullanıcı sayısında rekor artış gözlemlendi. Telegram’ın yeni kullanıcı sayısı açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde yaşanan WhatsApp ve Facebook erişim sorunu, dünya genelinde büyük ses getirdi. Sosyal medya platformları günlük rutinler arasında epey yer kapladığı için Facebook .ayısı altında bulunan hizmetlere erişim sağlayamamak büyük bir sorun olarak değerlendirilebilir. Bu kriz halinden faydalanan rakiplerinden biri de Telegram oldu, olay sırasında kullanıcı sayısında rekor bir artış gözlemlendi.

Telegram kullanıcı sayısı bir anda 70 milyon arttı

Konuyla ilgili olarak aktarılan son bilgilere bakıldığında Telegram platformunun 500 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. WhatsApp uygulamasına bir kaç saat erişim sağlanamaması halinde platforma dahil olan 70 milyon kullanıcı, tek bir gece için oldukça yüksek bir rakamdır. Telegram platformunun kurucusu ve aynı zamanda CEO’su Pavel Durov tarafından duyurulan bu artış, Facebook’un hizmet verememesinin şirkete vermiş olduğu zararlar arasındadır. Yaşanan kesinti sorunu sebebiyle sadece kullanıcılar mağdur olmadı aynı zamanda Telegram’ın yanı sıra diğer rakip uygulamalar da küçük olsa bu durumdan faydalandı. Facebook platformunun bir anda hisse değeri önemli miktarda düşüş yaşarken rakipleri ,ise biraz daha güçlendi

Telegram CEO’su Pavel Durov’un konu ile ilgili olarak yaptığı açıklama tam olarak şu şekildedir;

“Dün Telegram, kullanıcı kaydı ve etkinliğinde rekor bir artış yaşadı.

Telegram’ın günlük büyüme oranı, normları bir kat daha aştı ve bir günde diğer platformlardan 70 milyonun üzerinde mülteciyi ağırladık. Telegram, kullanıcılarımızın büyük çoğunluğu için kusursuz bir şekilde çalışmaya devam ettiğinden, ekibimizin benzeri görülmemiş büyümeyi nasıl ele aldığından gurur duyuyorum. Bununla birlikte, bu kıtalardan milyonlarca kullanıcı aynı anda Telegram’a kaydolmak için acele ettiğinden, Amerika’daki bazı kullanıcılar normalden daha yavaş hız yaşamış olabilir.

Mevcut kullanıcılarımızdan yeni gelen arkadaşlarına merhaba demelerini, paketlerini açmalarına yardımcı olmalarını ve stoklarımızda ne olduğunu bilmelerini rica ediyorum. Takılıp kaldıklarından emin olun ve Telegram’ın neden rekabette ışık yılı ileride olduğunu görün.

Yeni kullanıcılar için şunu söylemek istiyorum – en büyük bağımsız mesajlaşma platformu Telegram’a hoş geldiniz. Başkaları hayal kırıklığına uğradığında biz sizi hayal kırıklığına uğratmayacağız.”

Pavel Durov

iOS Android

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir