Facebook ile önemli bir çıkış yakalayan Mark Zuckerberg’in sosyal ağlar için yepyeni bir yapı kurmak istediği öğrenildi. Yeni dönem ile birlikte platformlar arasında ortak bir mesajlaşma sistemi kurulması amaçlanıyor.

Sosyal ağlara yönelik farklı planlamalar ve hedefler ile Facebook’u geliştiren ve ardından Facebook Messenger, WhatsApp ve Instagram gibi farklı platformlar kurarak dünya genelinde milyarlarca kullanıcıya ulaşan Mark Zuckerberg’in, özellikle uygulamalardaki özel mesajlaşma alanlarını birleştirmek istediği ortaya çıktı.

Facebook Messenger, WhatsApp ve Instagram DM’leri birleşecek

Konu ile ilgili yapılan son paylaşımlara göre Facebook Messenger, WhatsApp ve Instagram’daki tüm mesajlaşma özellikleri, ortak olarak kullanabilecek. Her uygulama aynı şekilde kullanılmaya devam edilecek olsa da WhatsApp kullanıcısı, Instagram’daki bir arkadaşının hesabına WhatsApp üzerinden mesaj gönderebilecek. Böylece farklı uygulamaları kullanan kullanıcıların aynı uygulamayı kullanma zorunluluğu olmadan birbiriyle iletişim haline geçmesi ve kolay bir şekilde mesajlaşması sağlanacak.

Farklı uygulamalar arasında bağlantı göndermek sohbet etmek gibi özellikleri geliştirecek olan şirket böylece, uygulama farkı olsa dahi bunun bir engel olmasını ortadan kaldıracak.

Mesajlarda platform engeli kaldırılıyor 

Facebook Messenger ve Instagram arasındaki bağlantının kolay bir şekilde kurulabileceği düşünülse de WhatsApp’ta çok daha kapsamlı bir yeniliğin yapılması gerekecek. Bu nedenle de haberler gündeme geldikten sonra en çok WhatsApp uygulamasının nasıl entegre edileceği ve diğer platformlarda ortak bir şekilde kullanılacağı merak edilmeye başlandı.

Teknoloji uzmanları tarafından yapılan değerlendirmelerde ise özellikle mevcut teknoloji kapsamında kullanıcıların telefon numarasını paylaşmadan Facebook ve Instagram ile iletişim kurmasının zor olacağı vurgulandı. Bu nedenle de yeni özelliğin kullanıcılarda tedirginlik yaratabileceği belirtildi. WhatsApp’ın telefon numarası odaklı çalıştığı göz önünde bulundurulduğunda bu konuda kullanıcıları tedirgin etmeyecek bir özelliğin geliştirilmesi kuşkusuz önemli. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir