Sosyal medya devi Facebook özellikle sayfa yöneticilerini yakından ilgilendiren bir özelliği hayata geçirdi. ‘Taslağı Kaydet‘ adı verilen bu özellik sayesinde, hazırladığımız sayfa gönderilerini sonradan düzenlemek veya kontrol etmek için taslak olarak kayıt edebiliyoruz.

Facebook’un bugüne kadar kısıtlı bir kullanıcı kitlesi içi aktif ettiği özellik, bugünden itibaren tüm sayfa yöneticilerinin kullanımına açıldı. Özellikle birden fazla yöneticisi bulunan sayfalar için faydalı olabilecek ”Taslağı Kaydet” özelliğinin kullanımı ise oldukça basit.

fb taslak

Hazırlanan gönderiyi sağ alt köşede bulunan ‘Paylaş‘ butonunun hemen yanındaki ‘ok‘ simgesine tıklayıp karşınıza çıkan ‘Taslağı Kaydet‘ butonuna tıklamanız yeterli oluyor. Sonrasında taslakların listelendiği sayfaya yönlendiriliyorsunuz.

fb taslak 2

Bu sayfada kayıt ettiğiniz Taslakları görebildiğiniz gibi aynı zamanda kimin, hangi tarih ve saatte taslak oluşturduğunu da görebiliyorsunuz. Ayrıca dilediğiniz zaman mevcut taslakları yine bu sayfadan silebiliyorsunuz.

Taslağı Kaydet‘ özelliği hem web üzerinden hem de Facebook Pages Manager uygulaması üzerinden kullanılabiliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir