Facebook Perşembe günü yaptığı açıklamada, Sanal Gerçeklik Dünyası Ufuk Dünyasını Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da 18 yaş ve üstü herkese açacağını duyurdu.

Horizon Worlds, sanal dünyaya katılma davetlerine yanıt veren Oculus VR kullanıcılarını seçmek için geçen yıl bir beta sürümü başlattı. Perşembe günü yapılacak duyuru ile artık kullanıcıların davet edilmesine gerek kalmayacak. Horizon Worlds’ün daha geniş çapta lansmanı, Facebook için ileriye doğru atılmış önemli bir adımdır ve Facebook, Ekim ayında adını resmi olarak Meta olarak değiştirdi.

Şirket, sanal dünyada çalışma ve oynama vizyonunu temsil etmek için bilim kurgu terimi Metaverse’e dayanan yeni bir takma ad benimsemiştir. Horizon Worlds, Facebook’un Oculus sanal gerçeklik başlıklarının kullanıcılarının, animasyonlu sanal dünyalarda gezinmek için bacaksız avatarlar oluşturmasına olanak tanır. Orada oyun oynayabilir ve diğer kullanıcıların avatarlarıyla etkileşime girebilirler.

Facebook, 2014 yılında Oculus’u 2 milyar ABD Doları karşılığında satın aldı ve o zamandan beri niş kitlelerin ötesinde pazar çekiciliği kazanmak için mücadele ediyor. Ancak şirket, yapı teknolojisini, ürünlerini ve hizmetlerini meta veri dünyasının odak noktası haline getirdi.

Yine Ekim ayında Facebook, gelecek yıl boyunca metaverse inşa etmek için teknolojiler geliştirmek için yaklaşık 10 milyar dolar harcayacağını söyledi. Zuckerberg, Ekim ayında, “Umudumuz, önümüzdeki on yıl içinde metaverse bir milyar insana ulaşacak, yüz milyarlarca dolarlık dijital ticarete ev sahipliği yapacak ve milyonlarca yaratıcı ve geliştirici için işleri destekleyecek” dedi.

Yine Ekim ayında Facebook, meta bir dünya inşa etmek için teknoloji geliştirmek için gelecek yıl yaklaşık 10 milyar dolar harcayacağını belirtti. Zuckerberg Ekim ayında şunları söyledi: “Önümüzdeki on yıl içinde Metaverse’in 1 milyar kişiye ulaşacağını, dijital ticarette yüz milyarlarca dolar taşıyacağını ve milyonlarca yaratıcı ve geliştirici için istihdam fırsatları sağlayacağını umuyoruz.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir