Facebook bu Çarşamba günü sosyal ağın zorbalık ve taciz durumlarına karşı güvenlik politikası hakkında yeni güncellemeler yayınladı.

Şirkete göre amaç, tüm topluluğun ve özellikle de platformda kötüye kullanıma karşı en savunmasız kişilerin korunmasını artırmak. İlk güncelleme, örneğin şiddet suçlarının kurbanları veya hükümet muhalifleri gibi şu anda en fazla delil bulunan kişilere toplu olarak gönderilen nefret mesajlarıyla mücadeleyi içeriyor.

Sosyal ağ, gelen kutusunda veya yorumlarda doğrudan mağdura (kişisel profil) nefret mesajları gönderen profilleri de kaldırmalıdır. Facebook, devletle veya düşmanlarla bağlantılı hesaplar gibi organize grupların yalnızca diğer kullanıcıları susturmak için ağdan kaldırılacağına dikkat çekiyor. Ayrıca politikacılar, gazeteciler, ünlüler veya içerik oluşturucular gibi tanınmış kişilerle ilgili içerikleri içeren kaldırma politikaları da güncellendi.

Facebook’ta Paylaşılan Bir Gönderi Nasıl Düzenlenir?

Kaldırılacak içerikler arasında şunlar yer alıyor: Şiddetli cinselleştirme içeriği; Halka açık bir kişiyi cinselleştirmeye adanmış profiller, sayfalar ve gruplar, bedeni cinselleştirme veya aşağılama amaçlı düzenleme içeren resim ve çizimler, işaretlenmiş veya adı geçen tanınmış şahsın olumsuz fiziksel tanımlarıyla yapılan saldırılar. Kadınlar, beyaz olmayanlar ve LGBTQIA+ topluluğu da dahil olmak üzere yeterince temsil edilmeyen topluluklardan gelen ve insan haklarını savunduğu bilinen kişiler, ağda “farkında olmadan” ünlü olan kişiler, ağlar üzerinden gönderilen görünümleriyle ilgili zararlı içerikleri korumak için yeni kaynaklar geliştirecek. Facebook’un yeni içerik düzenlemesinin oldukça kapsamlı olduğu bir gerçek ancak şirketin tüm bunları bir sisteme oturtması zaman alacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir