TikTok tarafından alınan Instagram Reels ardından Facebook Reels altyapısı da global olarak kullanıcıların beğenisine sunuldu. Hatırlatmak gerekirse Instagram Reels, “Instagram Kamera” içerisinde kısa videolar oluşturmaya izin veriyor. Kullanıcılar Reels videolarına efektler ve çeşitli müzikler ekleyebilir ya da kendi sesini dahi kullanabilirler. 

Volkswagen ile Tesla arasında Lidar sensörü polemiği yaşanıyor

TikTok’un oldukça büyük etkisi ile artık geleceğini Reels gibi video formatları üzerine inşa eden çatı şirket Meta, bu anlamda büyük bir adım atmaya hazırlanıyor ve global olarak da Facebook Reels çıkışı yapıldı. Yakın zaman içerisinde  Meta çatısı altında yer alan Facebook uygulamasının (iOS ve Android) hemen hemen her yerinde Reels’ler olacak. Bugün 150’den daha fazla ülke için çıkış yaptığını dile getiren firma, bu formatın ne kadar işlevsel ve popüler hale geldiğini açık olarak gösteriyor ve genişleme çalışmalarına bu anlamda da devam ediyor. Facebook Reels içerikleri, ana sayfa içerisindeki özel bölümlerde  bulunacak. Kişiler uygulamanın üst kısmında bulunan Reels menüsü üzerinden hızlı bir şekilde kısa videolar paylaşabilecekler. 

2 9

Kişisel olarak paylaşılan Reels’leri tek bir sayfa üzerinden izlenme oranıyla beraber bir araya getirecek Meta, kişilerin uygulama içerisinde farklı Reels’ler ile “remiks” video çekmesine de imkan tanınacak. Facebook’un popülerliği son yıllar içerisinde oldukça önemli bir miktarda düşmüş durumdadır. Bu tarafı daha da hareketlendirmek adına farklı adımlara ihtiyaç duyan Meta, Reels ile bu kısımda istediği popülerliği elde edemeyebilir. Öyle ki firma Reels’ler ile şu an için Instagram tarafında da oldukça büyük bir başarı elde edemediklerinin farkındadır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir