Facebook Reels, çok daha orijinal içerik sağlamalarına olanak tanıyan yeni bir özelliği duyurdu.

Sosyal ağ programları günden güne gelişirken birbirlerinden etkilenmeye devam ediyor. İlk olarak Instagram’da kullanıma sunulan “Makaralar” özelliği, geçtiğimiz aylarda Facebook’ta da kullanıma sunuldu.

Meta, Facebook için bu yeni özelliği, genç kullanıcılar arasında popüler olan TikTok ve Snapchat gibi uygulamalarla rekabet etmeyi planlıyor. Facebook Reels’e yeni bir özelliğin eklenmesiyle birlikte kullanıcılar, yeni ve daha özgün içerikler oluşturabilecekler.

Facebook Reels üçüncü taraf uygulamalarla paylaşılabilir

Meta, Facebook Reels içeriğinin üçüncü taraf uygulamalar aracılığıyla doğrudan paylaşılmasına olanak tanıyan bir “Reels’e paylaş” özelliğini duyurdu. Bu sayede diğer uygulamalar üzerinden hazırlanan videolar ve içerikler Facebook Reels’te paylaşılabiliyor.

Şirket yaptığı açıklamada, yeni güncellemeyle birlikte uygulamanın diğer kullanıcılarının Reels’in düzenleme araçlarını kullanırken doğrudan Reels’e klip gönderebileceğini belirtti. Bu özelliği kullanan ilk uygulamalar arasında popüler karaoke uygulaması Smule ile video düzenleme uygulamaları Vita ve VivaVideo vardı.

Yeni güncelleme ile birlikte Facebook Reel’in ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Bazı genç kullanıcılarını TikTok’a kaptıran Facebook, yeni özelliklerle hedef kitlesini korumaya çalışıyor. Tanınmış sosyal paylaşım sitesi, Snapchat’e Karşı Hikayeler özelliğiyle zaten aynı yolu izlemişti.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Reels’e verdikleri önemi dile getirdi. Başarılı CEO, Reels’e ilgili olarak şunları söylemişti;

“Hikayeler kadar büyük bir ürünümüz olacak ve genç kullanıcılarla birlikte platformu yeniden inşa edeceğiz”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir