Facebook AR/VR Alanında görev alacak 10 bin personel alımı yapacağını resmi olarak duyurdu. Şirkette çalışmak üzere alınacak personeller hangi ülkelerden olacak?

Facebook, AR/VR alanında görev alacak alacak olan 10 bin personel alacağının bilgisini verdi. Arttırışmış gerçeklik ve sanal gerçeklik alanında uzman, yüksek vasıflı çalışanların arandığını dile getiren sosyal medya şirketi, personellerin Avrupa’dan alınacağının bilgisini verdi. Facebook tarafından atılan bu yeni adım, bazı kişiler tarafından adeta bir güven verme durumu olarak yorumlandı. Değerlendirme yapmak gerekirse sosyal medya şirketinin dünya genelinde geniş bir müşteri kitlesi olduğu elbette ki yadsınamaz bir gerçektir. Böylelikle şirketlerin güvenini kazanmak adına bu tür hamlelerde bulunmasına gerek olmadığı düşünebilir ancak şirketin son günler içerisinde gizlilik ile ilgili sorunlar yaşadığı da sık sık gündeme geliyor. 

Örneğin geçtiğimiz günler içerisinde yayımlanan, İspanya ve Avusturya’dan akademisyenler ve bilgisayar bilimcilerinden oluşan bir ekip tarafından yapılan bir araştırma, sosyal medya platformunun kullanıcı ile ilgili ne kadar korkutucu derecede veri topladığını da ortaya koydu. Araştırmacılar, bir kullanıcının benzersiz bir şekilde tanımlanma durumu üzerinde duruluyor. İspanya ve Avusturya’daki akademisyenlerin il birliği içerisinde gerçekleştirilen çalışmada Facebook’un kitle hedefleme araçlarının platformda yer alan her reklamın yalnızca tek bir Facebook kullanıcısına ulaşabileceği şekilde yayımlanan mümkün olabileceğine değinildi. 

35

Konuyla ilgili olarak yapılan araştırma, Facebook’un reklam ile ilgili olan hedefleme araçlarının kötü amaçla kullanılıp kullanılmayacağı ile ilgili çeşitli soru işaretlerini de gündeme getirdi. Öyle ki sosyal medya platformunun normal kullanıcılar ile ilgili toplamaya devam ettiği veriler ve onların tanımlanması için kullanılabilir. Araştırma ile beraber elde edilen endişe verici verilerin Facebook platformunu kişiselleştirilebilir reklamlar sebebiyle zor günler beklediğinin göstergesi olabileceği düşünülüyor. Son günler içerisinde pek çok nedenden dolayı ana hedef haline gelen sosyal medya şirketlerinin daha güçlü baskılar altında kalması daha yüksek bir ihtimal olarak görülüyor. Şirketin atmış olduğu bu yeni adım ile ilgili değerlendirmelerde bulunan bazı kişiler, şirketin kendini savunmak için bir çıkış yolu bulmaya çalıştığını dile getirdi. 

Facebook, AR/VR alanında çalışacak personelleri seçeceği ülkeler

Fransa

Almanya

İrlanda

İtalya

Hollanda

Polonya

İspanya ve daha birçok ülke

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir