Facebook’un sahip olduğu sohbet uygulaması Messenger, sahip olduğu özellikler ile kullanıcılarını kendisine bağlamaya devam ediyor. Tüm özelleştirme ve kişiselleştirme imkanlarına sahip olan Messenger’da sohbet renginizi bile kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Bir dönem WhatsApp için geldiğinde oldukça gündem olan son görülme özelliği de Messenger’da bulunuyor. Her ne kadar oldukça faydalı bir özellik olsa da, zaman zaman bu özelliği kapatarak kişi listenizden uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Bu kapsamda ise sizlere bu içeriğimizde Facebook Messenger’da son görülme özelliği nasıl kapatılır buna bakacağız.

Facebook Messenger’da son görülmeyi gizleme

2 1 22

Bu özellik sayesinde Facebook arkadaşlarınız Messenger’da en son ne zaman aktif olduğunuzu görebiliyor. En son çevrim içi olsa saatinizi göstermek isteyen biriyseniz zaten bir sorun bulunmuyor. Ancak gizli kalmayı tercih eden bir kullanıcı iseniz Messenger’ın bu özelliğini kapatmakta mümkün olacaktır. Bu işlemi çok basit bir şekilde Messenger ayarlarınızdan gerçekleştirebilirsiniz.

  • Telefonunuz üzerinden Facebook Messenger uygulamasını açın.
  • Hesabınız giriş yapılı değilse giriş yapın.
  • Daha sonra sağ alt köşede yer alan Kişiler simgesine dokunun.
  • Gelen üstteki arama çubuğunun hemen altında Tümü düğmesini ve Aktif düğmesini göreceksiniz. Aktif düğmesine basın.
  • Adınızın yanında bir buton göreceksiniz, Messenger uygulamasında son görülmeyi kapatmak için bu butonu sola kaydırmanız yeterli olacaktır.

Yapacağınız bu işlemler ile beraber artık kişileriniz son görülme zamanınızı görmeyecektir. Bu sayede son giriş yapmış olduğunuz saati gizlemiş olacaksınız. Adımların hem iOS hem de Android için aynı olduğunu hatırlatalım.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir