Bu rehber içeriğimizde sizlere Facebook’un mesajlaşma uygulaması olan Messenger’da aktif görünmemek konusunu ele alacağız. Facebook’un kendinden ayrı olarak piyasaya çıkarttığı mesajlaşma ve sohbet hizmeti sunan Messenger uygulaması son güncellemeler ile beraber kendisini biraz Snapchat uygulamasına benzetmişti. Ayrıca yeni güncelleme ile Messenger uygulamasını Facebook hesabı olmayan bir kullanıcı dahi kullanabiliyor. Ancak Messenger üzerinden bir kişiye mesaj attığınızda o kişinin açık olup olmadığını ve en son kaç saat önce aktif olduğunu görebiliyorsunuz ve sizde gözüküyorsunuz.

Bu içeriğimizde ise Facebook Messenger’da tamamen gizli olarak herhangi bir kimseye aktif olarak gözükmemeyi göstereceğiz. İlk olarak Messenger uygulamasını açın ve buradan People kısmına ulaşın. Açılan ekranda All kısmında tüm arkadaşlarınız Active kısmında ise tüm açık arkadaşlarınızı görebilirsiniz. All bölümünden, kendi tarama kodu ve mesaj isteklerinizi görebilirsiniz. Messenger’da aktif olup olmadığınızı gizlemek için ise, Active sekmesini kullanacağız.

Active bölümüne ulaştığınızda burada adınızın sağ bölümünde bulunan anahtarı kullanarak arkadaşlarınıza Messenger üzerinden açık olduğunuzu gizleyebilirsiniz. Ancak bu anahtar kısmını kapattığınızda son görülme zamanınızın devre dışı kaldığı gibi sizde bir başka arkadaşınızın en son ne zaman aktif olduğu gibi özellikleride göremeyeceksiniz. Ancak masaüstü üzerinden Facebook’a girdiğinizde bu durum aktif olmayacak, yani yine açık olduğunuz vakit herkez tarafından görülebileceksiniz.

Bu işlemlerin tam tersini Android bir telefonunuz üzerinden yaptığınızda tekrardan aktif olarak görülebilirsiniz. Ayrıca Messenger’da ayarlar bölümüne erişerek burada başka bir Messenger hesabına giriş yaptığınızda, yine arkadaşlarınız tarafından görülebilir olacaksınız. Yeni giriş yaptığınız hesabınızda ise tekrardan Active bölümüne ulaşarak buradan anahtar kısmını aktif ederek Messenger’da gizlilik ayarlarını tamamlamış olacaksınız.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir