Facebook Marketplace nedir ve nasıl kullanılır? Bu yazımızda popüler sosyal medya platformunun sunduğu özelliklerle ilgili soruları yanıtlayacağız.

Facebook karanlık mod desteğini geri çekti

Facebook Marketplace nedir ve nasıl kullanılır, birçok insanın sahip olduğu en yaygın sorulardan biridir. Bu yazımızda dünya genelinde milyonlarca kişinin kullandığı sosyal medya platformu hakkında sıkça sorulan soruları yanıtlıyoruz.

Facebook ilk olarak Şubat 2004’te yayına girdi ve kısa sürede dünya çapında çok popüler oldu. Oldukça başarılı olan sosyal ağ hizmeti uzun yıllardır bilinmektedir.

Yeni eklenen özellikler, sosyal medya platformunun popülerliğini korumada önemli rol oynuyor. Hazırladığımız öğreticide günümüzde birçok kişinin çokça kullandığı bir özelliğin ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını anlattık.

iOS için Facebook indir
Android için Facebook indir
Windows için Facebook indir

Facebook Marketplace nedir?

İnternet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte online alışveriş oranı önemli ölçüde artmıştır. Bunu akılda tutarak Facebook, son yıllarda kullanıcıların hayatını hızlandıran bir özelliği kullanıma sundu.

Marketplace, kullanıcıların sosyal medya uygulamaları aracılığıyla alışveriş yapmalarına olanak tanır. Alım satım işlemlerini hızlandıran bir hizmet, size bulunduğunuz yerin yakınında reklam gösterir.

Bir sosyal ağ uygulamasına reklam verebilir ve sahip olduğunuz bir ürünü veya arabayı satabilirsiniz. Reklamını yaptığınız ürün yeni veya kullanılmış olabilir. Bu konuda herhangi bir kısıtlama yok ama ikinci el ürün mü yoksa reklamcılıkta bir yenilik mi bunu bilmelisiniz.

Favori sosyal medya uygulamanız üzerinden eklediğiniz ürün, yakınınızdaki kişiler tarafından görüntüleniyor. Ürünü satın almak isteyenler sizinle iletişime geçecektir. Her iki taraf da anlaşırsa satış aşaması başlar. Dünya çapında milyonlarca insan tarafından kullanılan birçok sosyal medya ürünü bulunmaktadır. Bu seçenekler içerisinde ihtiyacınız olan ürünleri bulacaksınız.

İlgili kısım sosyal ağ uygulaması ile karıştırıldığı için başka bir hesap oluşturmanıza gerek yoktur. Sosyal medya platformundaki reklamlara göz atmak için tek ihtiyacınız olan bir Facebook hesabına sahip olmak.

Çek hesabı ile çok beğendiğiniz bir ürünü satın alabilir veya artık kullanmadığınız bir ürünü satabilirsiniz. Elbette ürün satın alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. İnternetten ürün satın alırken satıcının güvenilirliğine dikkat etmeniz gerekiyor. Bir sosyal medya platformunda reklam veren bazı kişiler kötü niyetli olabilir. Parasını ödediğiniz ürün size ulaşamayabilir ya da sahte veya başka bir ürün gönderilebilir.

Bir sosyal medya platformunda hesap oluşturmak ücretsiz ve hızlı bir işlem olduğu için bazı dolandırıcılar bu özellikten faydalanabilir. Kötü insanlar, yukarıda bahsettiğimiz gibi insanları aldatabilir. Bu nedenle dikkatli olmanızda fayda var.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir