Facebook kurulduğu tarihten bu yana büyümeye devam ediyor. 2004 yılından sonra  alternatif yeni uygulamaların popülerliği artmasına rağmen sosyal medyanın merkezinde olan Facebook kullanıcı kitlesini büyütmeye devam ediyor.

Facebook
Facebook

Facebook, son açıklamalara göre  2 milyar aktif kullanıcı sayısını geride bırakmayı başardı. Son çeyrekte 16 milyon yeni abone kazanan platform, reklam geliri getirmeyi sürdürüyor.  Paylaşılan son açıklamada Facebook, Instagram ve WhatsApp‘ın başındaki çatı şirket Metanın kurucusu Mark Zuckerberg  2023 için “yönetim temamız verimlilik” dedi. Meta ortaya çıktığı kadarıyla “metaverse” geleceği için yaptığı çalışmalarda  her ay tam 1 milyar dolar para harcıyor. Zuckerbergin 2023 yılının temasını verimlilik olarak ilan etmesinin ardından Meta’nın hisseleri yüzde 15’ten fazla arttı.

Facebook kullanıcıları her geçen gün artıyor

Meta geçtiğimiz yıl küçülmeye gideceği için çalışanları yüzde 13 yani yaklaşık 11 bin personelini işten çıkarması ile birlikte yenilenmeye gideceğini duyurmuştu. Mark Zuckerberg daha önceki açıklamalarında bu olayların sinyallerini vermeye başlamış  ve “2023 yılında yatırımlarımızı az sayıda yüksek öncelikli büyüme alanına odaklayacağız. Bu da bazı ekiplerin mantıklı bir şekilde büyüyeceği, diğer ekiplerin ise önümüzdeki yıl boyunca sabit kalacağı veya küçüleceği anlamına geliyor” ifadelerine yer vermişti.

İşten çıkarmalar hakkında son açıklamayı şirket CEO’su Zuckerberg  bu sözler ile dile getirdi “Bugün Meta’nın tarihinde yaptığımız en zor değişikliklerden bazılarını paylaşıyorum. Ekibimizin büyüklüğünü yaklaşık yüzde 13 oranında azaltmaya ve 11.000’den fazla yetenekli çalışanımızın işine son vermeye karar verdim. Ayrıca daha yalın ve daha verimli bir şirket olmak için isteğe bağlı harcamaları keserek ve işe alımları dondurma kararımızı 1. çeyreğe kadar uzatarak bir dizi ek adım atıyoruz.” cümlelerini dile getirdi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir