Facebook’un çatı şirketi Meta, kullanıcı profilinde bir takım değişiklikler yapmaya karar verdi. 

Meta, Facebook kullanıcı profili kısmında değişiklik yaparak biyografi alanında yer alan bazı bölümleri kaldıracağını açıkladı. Meta’nın dev sosyal medya platformunun profil sayfasında bir takım değişiklikler yapılıyor. Facebook  profil kısmında uzun yıllardır var olan birkaç bilginin çıkarılacağı belirtildi. Facebook profil kısmında yapılacak olan söz konusu bu değişiklik, sosyal medyada büyük eleştiri aldı. 

iOS için Facebook indir

Android için Facebook indir

Facebook kullanıcı profili değişiyor

Facebook, kullanıcıların kendine özel olarak bilgiler ekleyebildiği bir alan sunuyor. Biyografi alanı olarak geçen bu bölüme, kişiler mesleğin, adresi, numarası ve buna benzer pek çok detay ekleyebiliyor. Facebook’un çatı şirketi Meta, kullanıcıların özel bilgilerini girmesini sağladığı biyografi bölümünde yer alan “cinsel yönelim”, “dini görüş”, “siyasi görüş” ve “adres” alanlarının kaldırılacağını bildirdi. Şirketin bu yenilik kararı, sosyal medyada büyük tepki gördü. Kişilerin tepkisini çeken bu değişiklik, 1 Aralık tarihinde uygulanacak. Şirket, konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Ancak konuyla ilgili tahminlere göre, bu bilgiler kişilerin dışlanmasına veya nefret oluşumuna neden olabilir. 

ios 16 2 beta 3 yayinlandi iste yeni ozellikler 1

Meta, Facebook’u değiştirmeye devam ediyor

Meta, Facebook’un profil kısmında değişiklik yapmasının yanı sıra radikal kararlar ile devam ediyor. Şirket azalan gelirleri nedeniyle %13’lük bir kısma hitap eden 11 bin kişiyi işten çıkardı. Aynı zamanda 2023 yılının ilk çeyreğine kadar yeni personel alımı yapmayacağını bildirdi. Meta’nın işten çıkarma yapması pek de sürpriz olarak algılanmadı. Öyle ki Meta’nın 2022 yılı üçüncü çeyrek raporuna göre rekor bir kayıp yaşandı. Şirket bu süreçte 16 ayda 730 milyar dolarlık kayıp yaşayarak 270 milyar dolarlık pazar payı ile yoluna devam ediyor. Buna ek olarak şirketin hisseleri, 2016 yılından bu yana en düşük seviyelere düştü. 

Kasım’ın ikinci yarısında Game Pass’e eklenecek oyunlar

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir