iPhone cihazlarda karşılaşılan bir hata, Facebook uygulamasının arka planda kullanıcının izni olmadan gizli bir şekilde cihaz kamerasının açılmasını sağlıyor. Bu hatayı önlemek için Facebook uygulamasının kamera erişimini engelleyebilirsiniz.

Facebook’un kullanıcı verilerini kendi bünyesinde sakladığı ve üçüncü taraf şirketlere servisini sağladığı herkes tarafından biliniyor. iOS uygulamasında yeni ortaya çıkan bir sorun kullanıcıların endişelerinin artmasına neden oluyor. iPhone ve iPadler için yayınlanan son güncelleme, telefonda Facebook’u arka planda bırakıp farklı bir uygulama açıldığında kamerayı habersiz bir şekilde aktif ediyor. Kaydedilen videolarla kanıtlanan bu durum kullanıcıların aklına yeni soru işaretleri getiriyor. 

Facebook, kullanıcılarının izlenmediğini ve bunun yalnızca yazılımsal bir hata olduğunu açıkladı. Hatta Apple ile temasta olduklarını ve güncellemeyle problemin ortadan kalkacağını bildirdi. Fakat bu açıklamaya rağmen birçok kişi uygulamanın kamera erişimini sınırlandırmak istiyor.

uiuu 1574527933

iPhone cihazlarda Facebook uygulamasının kamera erişimini engellemek için yarlar / Gizlilik bölümüne gitmek yeterli. Bu kısımda kamera erişimi olan uygulamalar gösteriliyor.  Facebook’un yanındaki onayı kaldırdığınızda işlem tamam. En azından güncelleme gelene kadar bu tip bir çözüm kullanıcılar için daha sağlıklı görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir