Meta tarafından yapılan yeni açıklamada Facebook işletme sayfası üzerinden satılık araç ya da emlak ilanlarının oluşturulmayacağı belirtildi. Düzenleme 30 Ocak 2023 itibariyle geçerli olacak.

Meta, Facebook işletme sayfalarını kapsayan yeni bir düzenlemeyi duyurdu. İşletme sayfaları üzerinden paylaşılan satılık araç, satılık emlak ya da kiralık emlak gibi ilanlar bundan sonraki süreçte açılamayacak. Yapılan açıklamada 30 Ocak 2023 tarihinden itibaren işletme hesaplarına bu tür ilanlarını açılmasının kısıtlanacağı belirtildi. Satılık araç ya da emlak ilanları açmak isteyenlerin işletme sayfasını kullanması mümkün olmayacak. Üstelik tüm işletme sayfalarını kapsayacak olan yeni düzenleme Facebook’taki etkinliğin değişmesini ve kişisel hesapların ön plana çıkmasını sağlayacak.

Facebook’ta Reels paylaşımları kolay hale geliyor

Facebook’ta yeni dönem başlıyor

Facebook’ta şu anda Marketplace üzerinden ücretsiz olarak kişiler arasında araç ve emlak alım satımı yapılabiliyor. Kullanıcıların herhangi bir sınırlama olmaksızın açabildiği bu ilanlarda herhangi bir değişikliğe gidilmeyecek ve bu bakımdan Marketplace üzerinden kişiler arasındaki alım satım işlemlerine destek sağlanabilecek. İkinci el araç satışı kapsamında desteğin kaldırılacağı ilk ülkeler ABD, Kanada, Fransa, Birleşik Krallık, Meksika, Brezilya, Endonezya, Almanya ve Avustralya olacak. Emlak konusunda ise başlangıç aşamasında ilk pazar Amerika Birleşik Devletleri olacak.

Meta tarafından yapılan açıklamada “Facebook’ta alıcılara ve kiracılara erişmenin diğer yolları” denildi. Bu bakımdan değişikliğin benzerlerini de görmemiz mümkün.

iOS için Facebook indir

Android için Facebook indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir