Facebook, yazarlar için Profesyonel Mod özelliğini başlattı. Facebook Reels’in de 2022’de küresel pazara çıkacağı açıklandı.

Facebook, Profesyonel Modu tanıttı. Bu, yazarların başka bir sayfa oluşturmadan para kazanmasını sağlar. Bu özellik, yan kuruluşu Meta tarafından başlangıçta ABD’li kullanıcılara sunulacak olan içerik oluşturuculara yapılan 1 milyar dolarlık yatırımın bir parçası.

Profesyonel mod, kullanıcıların daha önce Facebook sayfalarına özel olan araçları kişisel profillerinde kullanmalarına olanak tanır. Bu araçlardan en önemlisi olan Reel Play Bonus Programı, içerik oluşturucuların ayda 35.000 dolara kadar kazanmalarını sağlıyor. Ancak programa herkes katılamaz ve Meta katılım için doğru profiller seçilecek.

Profesyonel Facebook hesabı, kapsamlı analiz yeteneğine sahip olacak

Profesyonel modda, içerik oluşturucular toplam paylaşım, tepki ve yorum sayısını görebilecekler. Ayrıca zaman içinde takipçilerin büyümesini de analiz edebilirler. Bu özellikler şimdiye kadar Facebook sayfalarına özgüydü ve yeni çağda kişisel veriler için de geçerli olacak.

facebook icerik uretici profilleri icin profesyonel mod getiriyor 1.png

Bir içerik oluşturucu olarak, profilinizi Profesyonel Mod’a geçirdiğinizde gönderilerinizi kimlerin görebileceğini kontrol edebilirsiniz. Ancak eski günlerden farklı olarak herkes sizi takip edebilir ve genel içeriğinizi ana sayfada görebilir. Sadece arkadaşlarınızla paylaştığınız gönderilerde hiçbir şey değişmez. Her zaman olduğu gibi, bunlar yalnızca arkadaşlarınız için kalır. Meta, profesyonel modu ABD’de kullanıma sunduğunu blog yazısıyla duyurdu. Önümüzdeki yıl EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) ülkelerine açılacağını duyurdu.

Facebook Reals, EMEA bölgesine genişliyor

Eylül ayında Meta, TikTok’a rakip olarak geliştirdiği Instagram Reels özelliğini Facebook uygulamasına entegre etti. Başlangıçta, ABD’deki iOS ve Android kullanıcıları, Reels videolarını Facebook’ta paylaşma seçeneğine sahipti; Şirket, bu işlevi 2022’de EMEA’da (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) kullanıma sunacağını duyurdu.

Facebook Reels özelliği, kullanıcıların platformda yerleşik olarak bulunan çeşitli müzik, ses ve efektlere erişmesine olanak tanır. Oluşturulan videolar, Facebook Haber Kaynağı’nda ve gruplar halinde gösterilecektir. Ayrıca, ilgili videonun sayfasından doğrudan içerik oluşturucunun hesabına erişmek de mümkün olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir