Facebook gruplarında, grup yöneticilerinin grubu daha iyi yönetmesi ve büyüme sağlaması adına yeni özellikler tanıtıldı. Yeni güncelleme sayesinde Facebook grup yöneticileri artık üçüncü taraf teyitçilerin teyit ettiği yanlış bilgileri içeren gönderileri otomatik olarak reddetme özelliğini kullanabilecek. Yeni özelliklerde, otomatik bir şekilde işlemlerin yapılabilecek olması, uzaktayken dahi grup kontrollerinin elde tutulabilmesini sağlayacak. Facebook yeni araçlar ile birlikte büyüme, yönetme gibi konularda pek çok yenilik ile ipuçlarını da paylaştı

Facebook gruplarını büyütmenin yeni yolları neler?

Grup yöneticileri, grup üye sayısını arttırabilmek adına artık yeni araçları kullanabilir. Bu araçlardan ilki QR kodları. Belirli bir Facebook grubunu diğer insanlarla paylaşmanın daha kolay yolu olarak tanıtılan QR kodları, kişileri direk grup hakkında sayfasına yönlendiriyor. Böylece basılı afişlerde ya da uygun görülen diğer yerlerde QR kodlarına yer vermek, kullanıcı sayısının artmasına destek sağlayacak.

qr

Facebook gruplarına davet seçenekleri arasında artık e-posta yoluyla davetler de yer alıyor. Yöneticiler arkadaşlarını, e-posta yoluyla Facebook gruplarına davet edebilecek. 

Facebook grubunu yönetmenin yeni yolları neler?

Grup yöneticileri yeni güncellemelerle artık görevlerini daha fazla otomatikleştirebilir ve verilere daha kolay bir şekilde erişebilir. Yönetici yardımı güncellemelerinde yeni katılım taleplerinde toplu olarak onaylama ya da reddetme konusunda yeni filtreler eklendi. Buna göre kullanıcıların tüm üye sorularını yanıtlayıp tanıtılamadığına göre filtreleme yaparak buna göre kabul ya da ret işlemleri yapılabilir.

yonetim

Yönetici ana sayfasında yapılan güncellemelerde dikkat edilmesi gereken verileri daha kompakt bir şekilde sunulmaya başlandı. Yeni genel bakış sayfası, yöneticilerin büyümeyi ve katılımı anlamasına yardımcı olmak için mobilde de destekleniyor.  

İçeriği otomatik olarak denetlemenin yeni yolları neler?

Yeni araçlarda içeriklerin denetlenmesinde de kolaylıklar sağlanıyor. Facebook grup yöneticilerinin gönderileri denetlemesine ve kullanıcıların gruba katılma isteklerini yönetmesine yardımcı olacak yeni özellikler, yeni gönderilerde otomatik bir kontrol sağlıyor. Yanlış bilgi içerdiği belirlenen gönderiler, otomatik olarak reddedilebiliyor. Ayrıca yeni bir özellik olarak askıya alma işlevi de gruplara eklendi. Grup üyelerinin bir grupta gönderi göndermelerini, yorum yapmalarını, sohbet etmelerini veya bir odaya girmelerini geçici olarak kısıtlamak artık mümkün.

icerik

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir