Facebook gruplarda özellikle grup paylaşımları için anonim kalma imkanı bulunmaktadır. Yapacağınız bir paylaşımda, adınız görürsün istemiyorsanız eğer, özelliklerden kapatılmamışsa anonim olarak grup paylaşımları yapabilirsiniz. Çoğu kullanıcının bilmediği bu özellik, grup içeriklerinde kullanıcıların daha rahat ve esnek bir şekilde paylaşımlar yapmasını desteklemektedir.

Facebook’ta oluşturulan her bir grupta varsayılan olarak anonim paylaşımlar açık durumdadır. Grup yöneticisi tarafından eğer bu özellik kapalı konuma getirilmediyse gruptaki tüm kullanıcıların anonim olarak paylaşım yapması ve gönderiler oluşturması mümkün olmaktadır. Yapılacak paylaşımlarda isim yer almayacağı gibi anonim olarak görüntülenebilecektir. Ancak bu aşamada Facebook ekibinin anonim gönderiyi hangi hesap tarafından gönderildiğini bulması ve takip edebilmesi mümkündür. Aynı zamanda anonim olarak yapılacak tüm paylaşımlar, yönetici ve moderatör onayından geçmektedir. Böyle bir seçeneğin sunulması ise illegal paylaşımların ya da güvenlik riski oluşturabilecek durumların önüne geçebilmektedir.

Facebook’ta anonim paylaşım nasıl yapılır?

Facebook grupların anonim paylaşımlar yapabilmek için öncelikle grup ekranındaki listeden paylaşım yapmak istediğiniz grubu bulun.

Ardından sağdaki görüntülenecek olan bölmede anonim gönder seçeneğine tıklayın.

Anonim gönderim penceresinde ilk olarak kullanıcılara konu ile ilgili uyarılar gösterilmektedir. Buradaki uyarıları okuyarak yeni anonim gönderi oluştur seçeneğini seçin ve ardından gönderinizi hazırlayın.

Normal bir gönderide olduğu gibi fotoğraf, GIF, konum paylaşımı ya da bir konu hakkında soru sorma gibi pek çok farklı araçtan yararlanarak gönderinizi hazırlayabilirsiniz. Gönderi tamamlandıktan sonra paylaş seçeneği ile birlikte direkt grup yöneticisinin onayına gitmesini sağlayabilirsiniz. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir