İlk bilgi, HBO’nun Mark Zuckerberg ve Sheryl Sandberg’e odaklanan Facebook dizisi The Doomsday Machine’den geliyor.

İlk bilgi, son yıllarda birçok skandalla tanınan Facebook üzerinden oluşturulan (yeni adı Meta) Doomsday Machine serisinden geliyor. Dzy, Mr. Aynı zamanda Robot ile anlaşan ve ABD TV kanalı HBO’da yayınlanacak olan ünlü yapım şirketleri Anonymous Content ve Wiip ile ortak yapım.

Netflix’in yeni rakibi HBO Max yayın hayatına başlıyor

Deadline’a göre Netflix dizisi The Crown’da genç Kraliçe Elizabeth’i oynayan Clarie Foy, Doomsday Machine’in baş yapımcısı olacak ve aynı zamanda ana oyuncu kadrosunda yer alacak. Emmy Ödüllü Foy, Facebook Operasyon Direktörü Sheryl Sandberg’i canlandırıyor.

Facebook dizisi Doomsday Machine konusu

Gazetecilik, edebiyat ve müzik ödüllü Pulitzer ödüllü oyun yazarı Ayado Actal tarafından yazılan Doomsday Machine, Facebook skandallarını, özellikle Sheera Frenkel’in Ugly Truth: The Battle of Facebook Domination ve Ceciliacan’ın en çok satan gazete haberlerini ortaya koyuyor.

Aaron Sorkin’in 2010 yapımı “Social Network” filmi, Mark Zuckerberg ve arkadaşlarının Facebook’u kurma serüvenini konu ediyordu. Ancak HBO’nun Doomsday Machine dizisi sadece bir sosyal medya şirketinin kurulmasından daha fazlasıdır. “Facebook’un sürekli büyüme arayışı içinde savaştığı siyasi ve sosyal çatışmalar hakkında bir drama” olarak tanımlanıyor.

HBO’ya göre Doomsday Machine, izleyicileri dünya çapında milyarlarca insanın iletişim biçimine yeni bir boyut getiren Sheryl Sandberg ve Mark Zuckerberg’in yerine koyuyor. Dizinin konusuyla ilgili resmi bir açıklama yok.

Ancak yeni bilgilere göre Facebook, 2016 ABD başkanlık seçimlerinde dolandırıcılık iddialarına öncelik verecek. Dizi ayrıca, Donald Trump da dahil olmak üzere bazı özel kullanıcıları platform kurallarından muaf tuttuğu iddia edilen Facebook’un XCHECK sistemini de kapsıyor.

Instagram’ın genç kullanıcıların entelektüel gelişimini baltaladığı iddiasını da açıklıyor. serisi şu anda üretimde olduğu için oyuncu kadrosu ve çıkış tarihi gibi detaylar henüz net değil. Detaylar önümüzdeki aylarda HBO’dan yapılacak bir açıklama ile açıklanacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir