Sosyal medya devi Facebook, rakiplerde yer alan özellikleri kendi platformuna entegre etmeye devam ediyor. Şimdi ise şirket Gruplar için yeni bir tasarım oluşturdu. Henüz bir grup kullanıcı ile test edilen bu tasarım, Discord’a olan benzerliği ile Discord’u kopyalamış gibi gözüküyor. Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından olan Facebook’un kullanıcılara sunduğu özelliklerden birisi de Gruplar oluyor. Kullanıcılar dilerlerse arkadaşları dilerlerse ise farklı kişiler ile aynı noktada buluşmak adına Facebook grupları kurabiliyorlar. Facebook’un yayınladığı yeni içeriğe göre gruplar bölümündeki tasarım komple yenileniyor. Bu yeni tasarım hem renkleri hem de özellikleri ile Discord platformuna oldukça benziyor.

Android için Facebook indir
iOS için Facebook indir

Android için Discord indir
iOS için Discord indir

Facebook Gruplar tasarımı yenileniyor

15

Meta geliştiricileri tarafından Facebook gruplar için yeni bir tema hazırlandı. Bu arayüz, oyuncular tarafından tercih edilen Discord platformuna oldukça benzemesi ile dikkat çekiyor. Facebook’un gruplar bölümünde sol tarafta bir menü yer alacak. Kullanıcılar dahil oldukları grupları bu bölümden görebilecekler. Ayrıca yöneticiler tarafından oluşturulacak olan sesli sohbet odaları da tıpkı Discord’u andırıyor. Facebook’un yaptığı çalışmalar hakkında meta sözcüsü, Kate Cichy tarafından açıklamalar yapıldı.

The Verge’e konuşan Cichy bu noktada özelliğin henüz test aşamasında olduğu ve belli bir kullanıcı kitlesi tarafından test edildiğini belirtiyor. İlerleyen dönemlerde ise bu durumun değişeceği belirtilirken, sözcüye göre yenilenen tasarım sayesinde kullanıcıların Gruplar bölümüne olan ilgisinin artması bekleniyor. Özelliğin yakın zamanda tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir