Dünyanın en popüler sosyal medya platformu Facebook’un reklam türünden biri olan Facebook Dark Post hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Facebook platformunun Haber Kaynağı algoritması üzerinde yaptığı değişiklikler pek çok sayfa sahibinin canını sıktı. Markalar artık Facebook gönderilerinin daha fazla kişi tarafından görülmesi sağlamak, bu sayede de etkileşimi artırmak adına; ya yaratıcılığı yüksek gönderiler hazırlamaya ya da reklam vermek zorunda kaldılar. Markalar artık, benzer gönderi reklamlarını kullanarak dahi istedikleri sonuçları her zaman alamıyorlar. Peki, tüm bunlara karşılık Facebook’a ödenen paranın geri dönüşünü maksimum seviyeye çıkarmak için en yapmak gereklidir?

Facebook reklamlarını genel değerlendirme

Facebook gönderileri adına temel olarak 3 farklı reklam alanı sunuyor. İlki, oldukça eski olan sağ sütun (sidebar) reklamlarıdır. Daha önceden hazırlanan kötü tasarım ve artık zaman içerisinde kullanıcılarda bir davranış haline gelen banner körlüğü durumundan dolayı bu reklamların etkisi oldukça azdır. Bu sebepten dolayı Facebook’un sidebar alanında yapmış olduğu düzenlemeler sayesinde etkisi biraz da olsa artırılmaya başladı. Fakat yine de reklam performansının en güçsüz olduğu reklam kısmıdır. 

İkinci reklam alanı ise haber kaynağıdır. Bu da Facebook platformunun en etkili olan reklam alanlarının başında geliyor. Öyle ki burada yer alan reklam boyutlarının ideal olması, hem de Haber Kaynağı, kullanıcılar tarafından ilgi gören remel olan olmasından dolu performans oldukça güçlü sonuçlar verir. Bu kısımda yayınlanan reklam içerikleri kullanıcıların oldukça az miktarda ödeme yaparak ilgili olan gönderilerin daha fazla kitle tarafından görülmesini sağlar. Fakat burada bir problem vardır. O da şu ki; öne çıkarılan gönderilerin daha önceden paylaşılmış olması gerekir. Bu durum da reklam içermesi gereken sayfaların kullanıcı kısmında spam şeklinde algılanmasına sebep olabiliyor. Bunun bir diğer sonucu da, kullanıcıların sayfaya girdiklerinde kaliteli içerikler yerine reklam görmesidir. 

Sonuncu reklam alanı ise en az bilinen ancak en etkili olan Facebook Dark Post seçeneğidir. Bu alan ‘yayınlanmamış sayfa gönderisi’ olarak tanımlanır. Bu reklam seçeneği, gönderiyi ön plana çıkarmak adına ilgili olan gönderilerin daha önce paylaşma sorununu ortadan kaldırıyor. Yani şöyle ki Facebook Dark Post ile reklam veren kişiler herhangi bir reklamı paylaşmaya gerek duymadan da öne çıkarabilirler. Aynı zamanda reklamı yapılan herhangi bir gönder sayfanın zaman tüneli kısmında da yer almıyor. 

Facebook Dark Post ne işe yarar?

Facebook Dark Post, Facebook platformunun Reklam Yöneticisi sayfasında yer alan Power Edition alanından oluşturulan, gönderi reklamı olarak adlandırılır. Alışılmış Facebook gönderi reklamlarından farklı olması adına, Facebook Dark Post, herhangi bir gönderinin reklamını yapmak adına daha önce paylaşmış olmayı gerektirmez. İlk olarak gönderi reklamı hazırlayıp daha sonra ise paylaşmanız yeterlidir. Aynı zamanda yine standart olan reklamlardan farklı olarak Facebook Dark Post, reklamları isterseniz kendi sayfanızın zaman tineli üzerinde yayınlamasına izin verir. Böylelikle de sayfanızı da sadece reklamlarla dolu olmaktan kurtarabilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir