Facebook artık rakip Clubhouse olarak geliştirilen ses özelliklerinden ziyade metaverse ve Reels’e daha çok odaklanacak.

Clubhouse ile geçtiğimiz yıl Twitter, Telegram ve Discord başta olmak üzere tüm platformlar yarışmaya katılırken; Bu konuda en iddialı şirketlerden biri de Instagram ve WhatsApp’ın kardeş şirketi Facebook. Şu anda Meta bünyesinde faaliyet gösteren Facebook, geçtiğimiz Nisan ayında Hotline ve Soundbites gibi birçok ses özelliğini kullanıma sunmuştu.

Bloomberg haberine göre, ses fonksiyonunun tanıtılmasından sadece bir yıl sonra Facebook’un çöküşü başladı. Kaynaklara göre şirket artık podcast’ler ve diğer ses projeleriyle geçen yıl olduğu kadar ilgilenmiyor. Bunun yerine, Meta’nın odağını başka bir yere kaydırdığı iddia ediliyor.

Facebook, Metaverse ve Reels’e odaklanacak

Alınan bilgilere göre Facebook, Metaverse ve podcast ortakları ile yakında e-ticarete yönelecek. Bu arada, şemsiye şirket Meta’nın şu anda Instagram ve Facebook’ta bulunan kısa biçimli bir video formatı olan Reels’i diğer projelere tercih ettiği biliniyor.

Meta sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Clubhouse’a rakip olarak geliştirilen ses odaklı özelliklerin iyi bir konuşma gösterdiğini ve sesin önemli bir kendini ifade etme aracı olduğunu söyledi. Sözcü, podcast sektöründen tamamen ayrılmadıklarını ve yeni özellikler geliştirirken içerik üreticilerinin fikirlerini değerlendirdiklerini de sözlerine ekledi.

Facebook A.Ş. adını Meta Platforms Inc olarak değiştirdi. Geçen yıl Ekim ayında internetin geleceği olarak tanımlanan Metaverse yatırımının bir parçası olarak. dönüştürülmüş. CEO Mark Zuckerberg, sadece bir sosyal medya şirketi olarak tanınmak istemediğini ve şimdi Metaverse’i gerçekleştirmeye odaklanacağını söyledi.

Podcast konferansına sponsor olmadı

Meta geçen yıl Ağustos ayında Podcast Hareketi’nin podcast endüstrisindeki yıllık konferansına sponsor oldu, ancak geçen ay bir yan etkinliğe sponsor olmadı. Hiçbir çalışanını etkinliğe göndermedi. Şirketin Canlı Ses Odaları sözleşmelerini yenilemediği de ortaya çıktı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir