Sosyal medyalar arasında önemli bir noktada yer alan Facebook, zaman zaman çeşitli sorunlar yaşatabiliyor. Şöyle ki mobil cihazınızdan Facebook hesabınıza girdiğinizde “Biri benim hesabıma girmiş olabilir” uyarısı ile karşılaşıyor ve hesabın çalındı ya da saldırıya uğradım şeklinde düşünebilirsiniz. Bu gibi bir durum karşısında çözüm nedir öğrenmek isterseniz yazımızdan faydalanabilirsiniz. Facebook hesabınıza giriş yaptığınızda oturum zaman aşımına uğradığını belirten bir mesajın gelmesinin ardından karşınıza beyaz bir ekran gelip sorun oluştuğunu söyleyip daha sonra ise oturum sonlanıyor ve bir sonraki adımda ise şifrenizi yazıp hesabınıza girdiğinizde “biri hesabına giriş yapmış olabilir” mesajıyla karşılaşıyorsanız bu sorunun çözümünü yazımızdan öğrenebilirsiniz. Karşınız açıkan uyarıda ise Facebook hesabınıza ait bilgilerinizin güvenliğini saklı tutmak adına hesabınızı kitledik, söz konusu bu kilidin açılması için kimlik doğrulaması ve şifrenin değiştirilmesi gerektiğini gösteren bir ekran ile karşı karşıya geleceksiniz. 

Bu işlemi tamamlayana kadar hesap gizli kalacaktır şeklinde uyarı devam eder. Facebook hesabınıza biri giriş yapmış olabilir bu durum nedir diye merak ediyorsanız ve bu durum sizi tedirgin ediyorsa şifreniz ile beraber hesap doğrulama ekranına kadar erişim sağladıysanız merak etmeniz gereken bir surun yoktur. 

Biri hesabına giriş yapmış olabilir ne anlama gelir?

Bu uyarı tüm sosyal ağlarda karşınıza çıkabilecek bir sorundur. Bu duruma belki siz sebep oldunuz belki de farklı kişiler hesabınıza bir saldırı yapmış olabilirler. Yazımızda yer vereceğimiz bilgiler ile bu duruma netlik kazandırabilirsiniz. Hesabınıza giriş yapılmış olması demek hesabınızın çalındığı anlamına gelmemektedir. Olası bir şüpheli giriş sebebiyle de bu uyarı karşınıza çıkmış olabilir. Soruna neden olabilecek durumları değerlendirerek durumu daha da net bir hale getirebiliriz. Bu uyarı aşağıdaki durumlar karşısında karşınıza çıkabilir; 

-Farklı cihazları kullanarak hesabınıza giriş yapıldığında çıkabilir.

-VPN uygulamalarının kullanılması sonucu bu uyarı gelebilir. 

-Şüpheli paylaşımlardan sonra çıkabilir. 

-Farklı IP adresleri üzerinnen kişisel bilgiler ve önemli bilgilerin eklenmesi veya değiştirmesi neden olabilir. 

-Biri aşırı şekilde şifre denemesi yapıyor olabilir .

-Saldırı programı kullanılarak denemeler yapılabilir. 

-Hesabınızdan bazı uygulamalara erişim verdiğinizde çıkabilir.

Herhangi biri hesabınıza giriş yapmış ise çözümü.

Karşınıza çıkan bu uyarıdan sonra yapmanız gereken sizden istediği cevapları vermeniz. Bunlar bazen güvenlik soruları, arkadaşları tanımlama veya hesap doğrulaması olabiliyor. Şimdi çıkacak seçenekleri dile getirelim. 

-Zaman aşımı uyarısından sonra tamam ile devam edin.

-Ekran hiç bir paylaşımın olmadığı beyaz bir sayfa açılacak bir sorun oluştuğu yazacak ve tekrar dene butonu çıkacak oturum sonlanacak.

-Tekrar giriş ekranına atacak ve şifrenizi yazıp hesabınıza giriş yapacaksınız.

-Ekran giriş yapılmaya çalıştığını belirten bir mesaj gelecek ve devam butonuna dokunun.

-Hesabı doğrulamanız için telefonla doğrulama, arkadaşlarınızın resimleri açılarak tanımlama veya kimlik doğrulamasından geçmeniz. gerekebilir.

-Doğrulama geçtikten sonra yeni şifreni değiştir açılacak ve yeni şifren biraz uzun ve karmaşık olmasına dikkat edin. 

-Sonra hesabınızı incelemeniz için güvenlik incelemesi çıkacak. Burada son paylaşılanların senin tarafından mı yaptığın, yaptığı son yorum, son takip ettiğin kişi ve değiştirilenler ekrana gelecek. Kontrol ediniz ve tümü sizin tarafınızdan yapıldı ise geç butonuyla devam ediniz. EĞer sizin tarafınızdan yapılmış işlemler yoksa bu seçimi yapabilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir