Meta’nın son üç aylık verilerine göre, Facebook’un aktif kullanıcı (aylık) sayısında %3 oranında yükseliş yaşandı. Bu şaşırtıcı derecede yüksek sayı, hala dünya genelinde büyük bir kitleye hitap ettiğini gösteriyor. Facebook’un popülaritesi giderek azaldığı tahmin edilse de, günlük aktif kullanıcı sayısındaki yükseliş ve yeni özelliklere gösterilen ilgi, şirketin hala popülaritesinin arttığını gösteriyor.

Meta’nın verilerine göre Facebook’un aylık 3 milyardan fazla aktif kullanıcısı var . Meta’nın WhatsApp, Messenger, Instagram ve Threads’i içeren tüm uygulama topluluğunda ise aylık 3,88 milyar aktif kullanıcı var.

Facebook’un günlük aktif kullanıcı sayısı artış gösteriyor

Facebook aylık 3 milyar kullanıcıya ulaştı

Meta ve yatırımcılarına göre aktif kullanıcı (günlük) sayısının artış göstermesi büyük önem taşıyor. Facebook’un geçen çeyrekte 2,037 milyarken şimdi günlük aktif kullanıcı sayısı 2,064 milyara yükseldi. Facebook’un 2021 yılının son çeyreğinde yaşadığı düşüş dikkate alındığında bu artış önem taşıyor. Bu büyüme kısmen Meta’nın Facebook ve Instagram’da sıklıkla kullandığı TikTok’tan aldığı Reels özelliğinden kaynaklanıyor olabilir. Meta CEO’su olan Mark Zuckerberg’e göre Reels, uygulama topluluğu genelinde günde 200 milyar kez oynatılıyor.

Meta başarılı bir çeyrek geçirerek, büyük kısmını reklamlardan kazandığı gelirinde 32 milyar dolara denk gelen %11’lik bir artış gösterdi ve net gelirde de 7.8 milyar dolarlık yani %16’lık bir yükselme olduğunu açıkladı.

Facebook Reels için yeni bir özellik sundu

Mark Zuckerberg, Twitter (X) rakibi uygulaması Threads hakkında, “İlk günden itibaren eşi benzeri görülmemiş bir büyüme gördük ve daha da önemlisi, her gün beklediğimden daha fazla insanın geri geldiğini görüyoruz.” açıklamasını yaptı. Fakat Threads’in aktif kullanıcı sayısında da düşüş yaşandığı görülüyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir