Facebook’ta kullanıcılar akış üzerinden paylaşımları takip edebilir. Peki, Facebook akışı en son gönderileri gösterecek şekilde nasıl ayarlanır? İşte adımlar…

Facebook’ta akış kullanıcıların uygulamayı kullanma alışkanlıklarına göre şekillenmektedir. Facebook etkinlikleri, bağlantılar, etkileşimler ve diğer kullanıcıların paylaşımlarının aldığı etkileşimler ana akışta yer alacak içeriklerin belirlenmesindeki kriterler arasında yer almaktadır. Ancak bu akışı sevmeyen kullanıcılar Facebook akışına müdahale edebilir. Sıralamaların paylaşım tarihine göre güncelden eski içeriklere göre olmasını isteyenlerin ise Facebook’ta küçük bir ayarlama yapması ve bu şekilde son paylaşımları görmesi gerekiyor.

Facebook Akışı En Son Gönderileri Gösterecek Şekilde Nasıl Ayarlanır?
Facebook Akışı En Son Gönderileri Gösterecek Şekilde Nasıl Ayarlanır?

Facebook’ta Akışı Güncel İçeriklere Göre Yapılandırma

  • Facebook’a giriş yapın.
  • Sol tarata yer alan menüden tümünü gör diyerek Akışlar seçeneğini seçin.
  • Sosyal > Yayınlar adımlarını takip edin.
  • Ardından, Sosyal başlığı altında görünen menüde Yayınlar seçeneğini seçin.

Bu bölümde tümü, favoriler, arkadaşlar, gruplar ve sayfalar olarak tüm akış seçenekleri görüntülenmektedir. Son güncel içerikleri görmek istediğiniz zamanda bu akış seçeneğini seçerek tüm akışı kontrol edebilirsiniz. Normal akışta yer almayan içerikler dahi bu bölümde görülmekte ve bu bölümde herhangi bir filtreleme durumu bulunmamaktadır. İlgili işlemler mobil uygulamalarda da aynı şekilde yapılabilmektedir.

Kullanıcılar herhangi bir kriter olmaksızın tüm içerikleri normal akışta görmek istediğinde tek çözümü bu şekilde izlemektir. Akış seçeneğini sunarak kullanıcılara imkan sağlayan Facebook buna rağmen ana akış ekranına müdahale imkanı sunmamaktadır.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir