Facebook tarafından yapılan yeni açıklamada, ünlüleri hedef alan ağır cinsel taciz içeriklerinin kaldırılacağı belirtildi.

Facebook son dönemlerde içerikleri üzerinden ağır bir eleştiri alıyor. Siber zorbalık ve taciz içeren içerikler pek çok farklı sosyal ağda olduğu gibi Facebook ve Instagram için de büyük bir sorun teşkil ediyor. Bu nedenle bu alanda yeni bir düzenleme yapmak için çalışmalara başlayan Facebook, konu ile ilgili detaylı açıklamalar yaptı.

Ünlüler korunacak

Siber zorbalık ve taciz içeren içerikler için yeni hazırlanacak politikalar ile mücadele edecek olan Facebook, mevcut kriterlere uyan tüm içerikleri de sosyal ağdan kaldırmaya çalışacak. Kamuya mal olmuş kişilere yönelik olarak yapılacak olan cinsel saldırılarda, herhangi bir uyarı, gizleme ya da görünüm oranı düşürülmeden direkt ilgili içerikler sistemden silinecek.

Bugüne kadar benzer bir süreci uygulayan Facebook, bu konuda arttırılmış denetimler ile birlikte daha iyi bir mücadelenin yapılmasını hedefliyor. Facebook ve Instagram’ı kapsayan yeni düzenlemeler ile birlikte özellikle ünlü isimler için artık çok daha iyi bir sosyal medya kullanımı mümkün olabilecek.

Facebook’un küresel güvenlik sorumlusu Antigone Davis Çarşamba günkü bir blog yazısında, “Bu tür saldırılar gereksiz. Halka açık, kişilerin temsil ettiği işle ilgili olmayan, kamu figürünün görünüşünü silah haline getirebileceği için bu değişiklikleri yaptık” dedi. Açıklamalara göre sadece ünlü isimler değil gazeteciler, insan hakları savunucuları gibi kamuya mal olmuş ve daha fazla kişi tarafından tanınmış olan kişiler de mevcut düzenleme kapsamında korunacak.

Yeni düzenleme neler içeriyor?

Yeni düzenleme sadece kullanıcıların profilleri üzerinden yapacağım mesajları kapsamayacak. Açıklamalara göre tanınmış bir kişiye yönelik siber zorbalık ya da onu cinselleştirmeye adanmış profiller, sayfalar, gruplar, etkinlikler, fotoşoplu görüntüler, çizimler ve ünlü isimlerin profil ve fotoğraflarına yapılan yorumlar kapsam dahilinde tutulacak. Böylece kişilerin herhangi bir yolla Facebook ve Instagram üzerinden zorbalık yapması mümkün olmayacak.

Önümüzdeki günlerde etkin hale gelecek yeni düzenlemeler, şu an için Facebook’un olumlu destek almasını sağlamış durumda. Mücadelede başarılı olunması, şirketin uzun zamandan beri eleştirildiği bir sorunun ortadan kalkmasını sağlayabilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir