2021 yılının en çok beklenen yeni ürünleri arasında Samsung ve AMD iş birliğiyle oluşturulan Exynos 2200 yonga seti yer alıyor. Geçtiğimiz gün Samsung tarafından yapılan paylaşımlarda 19 Kasım tarihi itibari ile özel bir lansmanın yapılacağı duyuruldu. Hangi ürünlerin ya da ürünün tanıtılacağı bilinmese de şirket tarafından yapılan bu paylaşım sonrasında akıllara ilk olarak yeni işlemci geldi. Ancak özellikle yaşanan bu gelişmeler sonrasında gündeme farklı iddialar ve bilgiler gelmeye başladı. Bunlar arasında en çok dikkat çeken ise şirketin yeni işlemcisi Exynos 2200 ile Qualcomm’un en iyi platformlarını geçeceği ve Apple’ın yeni işlemcilerine yaklaşacağıydı.

Samsung Exynos 2200 testleri paylaşıldı

@FrontTron adlı kullanıcı tarafından Exynos 2200’ün tanıtım öncesi örneklerinin performansı hakkında bilgi paylaştı. 3DMark test sonuçlarına göre Samsung’un yeni modeli  Snapdragon 888’de yer alan Adreno 660 GPU’daki grafik performansının üzerine çıkıyor. Yeni yonga setinin GPU’sunun en üst seviyesinde yüzde 17-20 daha kararlı olduğu söyleniyor. Tüm bu bilgiler şu an için resmiyet kazanmış olmasa da yeni çipin çok daha güçlü ve performans odaklı olacağını söylemek mümkün.

Özellikle Apple tarafından yapılan tanıtımlar sonrasında işlemci pazarında yaratılan fark, Samsung’un yeni modellerinde iyi bir güçlendirme ile piyasaya çıkmasını bir anlamda zorunlu kıldı. Bu bakımdan şirket yapacağı tanıtım ile hem Apple’ın modellerine karşı bir hamle yapmak hem de telefonlarında kullanacağı teknolojilerde daha iyi performans ve verimlilik sunmak zorunda.

Samsung – AMD ortaklığındaki ilk model olacak

Samsung, mobil grafik performansını bir sonraki seviyeye taşımak için AMD ile ortaklık kuruyor. Bu ortaklığın ilk ürünü ise Exynos 2200 çipi olacak.

Samsung dışındaki modellerde de kullanılabilir

İlk günden beri Samsung’un işlemci üretmesindeki en önemli amaçlarından birisi de diğer üreticilere bu işlemcilerini satmaktı. Vivo ve Meizu gibi Çinli markalar, Samsung’un müşteri tabanı arasında yer alıyor. Bu bakımdan üstün performans ve enerji verimliliği ile desteklenecek yeni işlemciler, uzun zamandan beri işlemci performansı ile eleştirilen Samsung’un bu alanda daha fazla dikkat çekmesini ve satış yapmasına destekleyebilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir