Excel tabloları artık daha kişiselleştirilebilir şekilde olacak.  Yapılan yenilikler ile beraber artık görüntüler, grafikler, coğrafi içerikler ve daha fazlasını kullanmak mümkün olacak. 

Yakın zaman içerisinde Microsoft Excel hücresel veri olarak sadece metin ve sayı girebiliyordu. Microsoft’un Ignite 2021 etkinliğinde bu hafta içerisinde yapmış olduğu duyuruya bakmak gerekirse kullanıcılar artık Excel hücrelerine daha fazla bilgi türü ekleme özelliği sunacak. Yazılım dünyasının bu başarılı ismi yakın zaman içerisinde kullanıcıların resimler, varlıklar, diziler veya biçimlendirilmiş sayı değerleri gibi özel içeriklere içeren kendine özel veri türlerini oluşturmasına imkan tanıyacak. Excel için yeni bir JavaScript API’sinin önizlemesi açılacak. Kullanıcılar aynı zamanda bu veri türlerini hem girdi hem de çıktı olarak kullanabilecek özel işlevler de yapabilecekler. 

Excel tabloları özelleştirilebilecek

Microsoft, Office’in diğer bölümlerinin yanı sıra Excel’deki değişiklikleri ayrıntılı bir şekilde bir blog yazısı içerisinde yayınlandı. Yayınlanan GIF’ler, formüle benzer bir girdiyle Excel grafiği hazırlayan kullanıcılar için gösterilecek. Diğerleri ise kullanıcının bir dünya haritasından konumları bir çizelgedeki hücrelere sürüklediğini ve onları bu çizelge içerisinde formüllerle birleştirdiğini gösteriyor. Microsoft, geçtiğimiz yıl içerisinde kullanıcıların bir veri türü olarak kendi verilerini girmelerine izin vermeye başladı ve kimya, elementler, gıda ve daha fazlası gibi ileriye dönük 100’den fazla veri türü ekleme planlarından söz etti. Şirket aynı zamanda Ignite 2021’de PowerPoint, Office uygulaması ve daha fazlasında yapılan değişikliklerden söz edildi. Microsoft Office uygulamalarında daha da önemli değişiklikler ile beraber Clipchamp adlı tamamen yeni bir video düzenleme uygulaması sunuldu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir