Bitcoin ve Ethereum’un ardından Solana da tarihi zirvede yer almak adına yükselmeye devam ediyor. Solana da kendi rekorunu kırmak adına hızla yükselmeye devam ediyor. Solana, Bitcoin ve Ethereum’un tüm eğlenceyi kendilerine almalarına daha fazla dışarıdan bakmak istemedi ve son 2 gün içerisinde önemli bir trendin sahibi oldu. 

Ethereum’un en önemli rakiplerinden biri olarak değerlendirilen Solana, 2 gün öncesine kadar önemli bir yükseliş trendine geçti. 20 Ekim tarihinde 153 dolar seviyelerine kadar düşen SOL, burada karşılaştığı tepki ile bugün 208 dolar seviyelerine kadar çıkarak 2 gün içerisinde %3’lik bir yükseliş ile karşı karşıya geldi. Şu an itibariyle 204 dolar seviyesinde olan SOL, tarihi zirvesi olarak belirtilen 215 doları geride bırakmak için yeniden hazırlıklara başlamı gibi gözüküyor. Aynı zamanda bu yükseliş ile beraber Solana, tüm kripto paralar arasında Polkadot’un önünde yer alan 7. sıradan Ripple’ı geçerek 6. sıraya yükseldi. Solana, blok zincirinin her zaman Ethereum’dan daha iyi olması ile olumlu eleştiriler aldı. Dışarıdan değerlendirme yapıldığında gerçekten de daha hızlı bir şekilde işlem görmek adına pek çok avantajı da vardır. Bundan güç alarak da Solana özellikle de son aylar içerisinde merkeziyetsiz finans (DeFi) ve NFT alanlarında önemli hamleler yaptı. 

Solana yükselişe geçti

50

Ağında çıkan yeni ve güçlü projelerle DeFi pazarından daha büyük miktarda yer elde etmeyti başardı. Ağında çıkan NFT’lerin popüler olmasıyla da bu alanda önemli bir yere konumlandırıldı. Fakat elbette ki her ne kadar Solana bu alanlarda varlık gösteriyor olsa da Ethereum ile kıyaslanınca hala çok küçük bir seviyede gözüküyor. Bugün itibariyle, Solana ağında kilitlenen toplam kripto paraların karşılığı 12.7 milyar dolara ulaşmış durumdadır. Elde edilen bu bilgi Solana tabanlı olan platformlarda ne kadar para döndüğü ile ilgili olarak önemli bilgiler veriyot. Bu rakamlar da elbette ki SOL’ün fiyatlarında da etkili oldu. DeFi ekosisteminde Solana ağı altında yer alan tokenlara erişmek için ise SOL kullanılmalıdır. Solana’nın yükselişi esasında çok d aha önce başlamış gözüküyor. 

15 Ağustos’ta 40 dolar seviyelerinde başlayan bu serüvende Solana neredeyse 25 günde %400’e yakın bir artış yaşayarak 8 Eylül tarihinde zirve olarak 215 dolar seviyesini gördü. Fakat geçtiğimiz ay içerisinde bu yükselişin ardından ise Solana ağındaki Raydium platformunda yer alacak olan yeni kripto paraya bir takım botlar tarafından saldırı yapıldı. Bu durum karşısında da Solana ağı kapatmak zorunda kalmıştı. Bu süreçte Solana’nın değerleri düşmeye başladı. Ancak şimdi Solana’da bir yükseliş başladı ve devam ediyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir