Başta ülkemiz olmak üzere dünyanın her yerinden oyuncular için büyük bir nimet olan Game Pass, eski yöneticisinden eleştiri aldı.

Mayıs ayının ikinci yarısında Xbox Game Pass’e gelecek oyunlar

Game Pass, ülkemizde oyun oynamayı sağlayan bir abonelik sistemidir. Ülkemize geldiği günden bu yana kaliteli oyunları uygun fiyatlara bizim için oynayan hizmet, geçtiğimiz günlerde PlayStation’a da ilham kaynağı oldu. Abonelik tabanlı oyun kütüphanesine eski bir Xbox yöneticisinin yorumuyla girmiş, Türk oyuncular için büyük bir nimet. Bu yorum dikkate alınsaydı muhtemelen oynaması mümkün olmazdı.

Eski Xbox yöneticisi: Game Pass, insanların oyun satın almasını engelleyebilir

Eski yönetici Ed Fries, Game Pass tarzı aboneliklerin uzun vadede oyun endüstrisine zarar vereceğini söylüyor. İnsanların standart oyun fiyatı olan 60$ yerine ayda 15$ ödeyerek yüzlerce oyuna erişmesi ticari olarak mantıksız olarak değerlendirilebilir. Elbette bu sistemlerin uzun yıllardır faaliyette olması oyun stüdyolarına belirli avantajlar getirdiğini gösteriyor. Ancak eski CEO’ya göre bu strateji uzun vadede sektöre zarar verecek.

Ed Fries, örnek olarak müzik endüstrisini gösterdi. İnternetin ortaya çıkmasından önce insanlar plak ve CD’lere para ödeyerek albüm satın alırlardı. Ancak Spotify ve diğer akış hizmetlerinin ortaya çıkmasıyla sanatçılara satmak yerine dinlemek için para ödenmeye başlandı. Bu şekilde daha fazla insan müziğe gelse de, sanatçının geliri sonuç olarak azaldı. Bu da elbette videoyu bir gecede sansasyon haline getirdi.

Oyuncular ise Game Pass, EA Play ve PlayStation Plus gibi hizmetlere ödeme yaparak birçok oyuna erişmeyi seviyor. Türkiye gibi döviz kurlarının acımasız olduğu ülkelerde abonelik dışında oyun almayı bile düşünmeyenler var. Şu anda bu sistemden keyif alsak da bu hizmetlerin sınırlı olup olmayacağını ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir