Clone Phone uygulamasından faydalanarak tüm verilerinizi hiç bir risk almadan ya da herhangi bir kalite kaybı yaşamadan dosya aktarım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Clone Phone uygulaması ile beraber, verilerinizi önceki cihazınızla beraber geride bırakmanız gerekmez. Üç yöntem takip ederek önceki telefonunuzdan verileri herhangi bir kayıp olmadan yeni cihazınıza kolaylıkla aktarabilirsiniz. 

Bir iPhone’dan OPPO telefona

– OPPO markalı telefonunuzda, Araçlar – Telefonu Klonla adımlarını izleyin ve ardından “Bu yeni bir telefon” ve “Bir iPhone’dan İçe Aktar” seçeneklerini tıklayın. İstendiğinizde telefonunuzu İnternet’e bağlayın.

İşlemlere devam etmek için eski iPhone’unuzun iCloud hesabında oturum açın. iPhone’unuz veya SMS yoluyla aldığınız Apple Kimlik doğrulama kodunu girin ve bulut veri hesaplamasını başlatın.

Bir Android telefondan OPPO telefona

– OPPO telefonunuzda, Araçlar – Telefonu Klonla adımlarını izleyin ve ardından “Bu yeni bir telefon” ve “Bir Android Telefondan İçe Aktar” seçeneklerini tıklayın.

– Eski telefonunuzun ana ekranında Telefonu Klonla uygulamasına gidin, “Bu eski bir telefon” seçeneğini seçin ve klonlamaya başlamak için yeni telefonunuzun oluşturduğu QR Kodunu tarayın.

– “Klonlanacak Verileri Manuel Olarak Seç” seçeneğine tıklayarak da verileri (Kişisel Veriler, Sistem Verileri, Uygulamalar, Depolama Verileri) seçebilirsiniz.

– Devam etmek için kilit ekranı şifresini girin.

QR kodu taranamıyorsa

QR kodu taranamıyorsa, bir kablosuz bağlantı noktasına manuel olarak bağlanıp verileri aktarmaya devam edebilirsiniz. Bunu yapmak için, her iki telefondan da Clone Phone uygulamasını açın ve “Bağlan” seçeneğine tıklayın; açılır pencerede “Kişisel Kablosuz Bağlantı Noktası Aktifleştirildi” mesajını göreceksiniz. Bu mesaja tıklayın ve Wi-Fi ayarlarında Kablosuz Bağlantı Noktası adını bularak şifreyi girin. Sonrasında dosyaları aktarmaya başlayabilirsiniz.

 Eski telefonunuzda Clone Phone uygulaması yoksa

1. Eski telefonunuzda Clone Phone uygulaması yüklü değilse web tarayıcısına girerek yükleyebilirsiniz. Ya da telefonunuzda bir tarayıcı açarak i.clonephone.coloros.com/download sayfasına gidebilirsiniz. (Not: Bu sayfa yalnızca cep telefonunuzu kullandığınızda açılır. Bilgisayarınızda açılmayacaktır).

2. Yukarıdaki bağlantıyı girdikten sonra telefonunuz, Clone Phone indirme APK dosyasını İndirilenler klasörüne kaydetmenizi isteyecektir. Klasör yolunu değiştirmek istiyorsanız, “Dizini değiştir”  butonuna tıkladıktan sonra “Kaydet” öğesine tıklayın.

3. İndirme tamamlandığında. İndirilen dosya için ana ekranınızdaki bildirim paneline gidin veya Dosyalar / Dosya Yöneticisi’ne giderek “APK” klasörünü veya dosyayı kaydederken seçtiğiniz klasörü seçin. “PhoneCloneDownloaded.apk” dosyasına dokunun ve ardından Yükle seçeneğine tıklayın.

4. Yükleme tamamlandıktan sonra, “Bitti” seçeneğine tıklayarak dosyaları aktarmaya başlayabilirsiniz. 

Telefonu Klonla işleminin süresi, aktarılacak verilerin büyüklüğüne bağlıdır. Veriler tamamen aktarılana kadar bekleyin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir