eSIM teknolojisi 2016’dan beri mevcut olsa da 2018’de iPhone XS tanıtılana kadar Apple cephesinde mevcut değildi. Neyse ki, bu teknoloji o zamandan beri tüm iPhone’larda mevcut ve hücresel bağlantı için fiziksel bir SIM kart kullanma ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

eSIM özelliğine sahip olmanın en büyük avantajlarından biri, birincil telefon numaramızı eSIM’e ekleyebilme ve yurtdışına seyahat ederken fiziksel bir SIM kart kullanabilme yeteneğidir. Ya da belki başka bir işiniz var ve iki farklı telefon taşımaktan hoşlanmıyorsunuz. Bu durumda, iş telefonunuzun SIM kartını iPhone’unuza takmanız yeterlidir.

eSIM nedir?

Elektronik SIM kart (eSIM), iPhone’unuzda fiziksel olarak bir SIM kart kullanma gereksinimini ortadan kaldırır. Alternatif olarak, iPhone’unuzdaki Ayarlar uygulamasından ağ bağlantınızı kurarak telefonunuzu ve hattınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

eSIM özelliği ile piyasaya çıkan ilk iPhone modelleri iPhone XS ve XS Max idi. Bir iPhone XS/XS Max veya daha yenisine sahipseniz, operatörünüzün desteğiyle bu teknolojiden yararlanabilirsiniz. eSIM desteği tüm ülkelere genişletilmemiştir. Ve bazı sağlayıcılar henüz eSIM’lere geçmedi. Ülkemizde Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom gibi tüm mobil operatörler eSIM işlevselliği sunmaktadır.

eSIM, Apple Watch akıllı saatlerine hücresel bağlantı sağlamak için de kullanılıyor. Bu şekilde Apple, geleneksel bir SIM kart yuvasına olan ihtiyacı ortadan kaldırırken tasarımı azalttı ve hafifletti.

iPhone’lar arasında eSIM nasıl aktarılır?

iPhone’unuzda birden fazla eSIM’iniz olabilir, ancak aynı anda yalnızca birini kullanın (iPhone 13 serisi hariç). Konumuza dönecek olursak, iPhone’lar arasında eSIM aktarımı daha önce farklı yöntemlerle yapılabiliyordu. Ancak iOS 16 ile Apple, Wi-Fi veya diğer yöntemler yerine Bluetooth kullanarak iPhone’lar arasında eSIM aktarımını mümkün kılmıştır. Yapmanız gereken basit.

  • iPhone’unuzda Ayarlar uygulamasını açın.
  • hücresine tıklayın.
  • Mobil veri bölümünün üzerinde, eSIM ayarları’na basın.
  • Son olarak, “Başka bir iPhone’dan aktar”a dokunun.

Dediğimiz gibi Bluetooth eSIM aktarımı eski sürümlerde çalışmıyor. Lütfen iOS 16’nın hala geliştirici beta sürümünde olduğunu unutmayın. Ancak, nihai versiyonun 2022’nin sonunda yayınlanması bekleniyor. Apple, bu özelliği daha fazla iPhone kullanıcısına getirmek için operatörlerle çalışıyor.

eSIM’inizi yeni bir iPhone’a aktarın

  • Yeni iPhone’unuzda Hücresel Ayarlar’a gidin ve Hücresel Plan Ekle’ye dokunun.
  • ve ardından Hücre Grafiği Dönüştür’e tıklayın.
  • Şimdi eSIM’e dönüştür’ü tıklayın.
  • Önceki iPhone’dan aktarımı onaylamak için mesajda Tamam’a dokunun.
  • Önceki cihazdan aktar düğmesini tıklayın.
  • Lütfen yeni iPhone’unuzda hücresel planın etkinleştirilmesini bekleyin. Yeni iPhone’unuzda hücresel plan etkinleştirildiğinde, eski SIM devre dışı bırakılır.
  • Yeni iPhone’unuzda “Hücresel Plan Kurulumunu Bitir” başlığını görürseniz, başlığa dokunun ve Devam’ı tıklayın. eSIM’inizi aktarmak için operatörünüzün web sitesine yönlendirileceksiniz.

eSIM kullanılmalı mı?

Hiç yurt dışına çıkmamış olsanız bile, eSIM kullanmanın birçok avantajı vardır. Birincisi, farklı bir telefon numarası kullanmak istiyorsanız mobil operatörler arasında hızla geçiş yapabilirsiniz. Başka bir şey de, gerçek SIM kartta bir sorun olduğunda SIM kart yuvasını açmanıza gerek olmamasıdır. Tersine, operatörden bir güncelleme geldiğinde, otomatik olarak uygulanacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir