Apple ile arası pek de iyi olmayan Epic Games, önemli bir adım attı ve iPhone için 3D model oluşturma temelli RealityScan adlı uygulama geliştirdi. Dünyanın en büyük ve önemli oyun firmalarından biri olan Epic Games, 2021 yılında satın aldığı Capturing Reality ile beraber iPhone’lar için RealityScan adlı bir uygulama tasarladı. 

Bu uygulama kişilerin cep telefonları ile beraber çevrelerindeki gerçek objeleri tarayarak üç boyutlu dünyaya dahil etmesin imkan tanıyor. Tanıtım videosu da yayınlanan uygulama, bunun için en az 20 farklı çevresel fotoğraf çekimine ihtiyaç duyuyor. İyi, şık ve temiz ve temiz bir fon ile beraber oldukça kaliteli sonuçlar çıkarabildiği aktarılan uygulama, oluşturulan 3D objeleri direk olarak Sketchfab’a yükleyebiliyor.

Kişiler bu gerçekçi 3D objeleri diledikleri herhangi bir proje kapsamında rahatlıkla kullanabiliyor. Buna benzer farklı uygulamalar da bulunuyor fakat Capturing Reality ve Epic Games firmaları bu süreç içerisinde oldukça büyük bir deneyime sahipler. Bu anlamda ise rakipleri geride bırakılacağı tahmin edilen 3D model oluşturma uygulaması RealityScan, üç boyutlu tasarım ile ilgilenen kişilere büyük zaman kazancı getirebilecek bir noktada bulunuyor.

RealityScan uygulaması şu an için App Store’da yer almış değildir. Uygulamayı beta olarak ücretsiz bir şekilde deneyimlemek için Apple’ın TestFlight sürecine dahil olmanız gerekiyor. Epic Games tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında uygulamanın Android sürümü de aktif olarak geliştirme aşamasında bulunuyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir