Video yapım ve geliştirme şirketi Epic Games, Google’a açtığı  antitröst davasını kazandı. Epic Games Apple Store ve Play Store ödemelerinin yanına kendi ödeme sistemini kurdu. Fakat bu ödeme sistemi App Store ve Play Store’un hoşuna gitmedi. Bundan dolayı Epic Games’in oyunu olan Fortnite’ı sitelerinden kaldırdılar.

Epic Games şirketi oyun içi ödemelerden alınan ücretlerin %30 oranında kesintiye uğramasıydı. Şirketin hoşuna gitmeyen bu uygulamadan dolayı “yasadışı tekelleşme”  davası açıldı. 

Video yapım ve geliştirme şirketi Epic Games, Google’a açtığı  antitröst davasını kazandı.
Video yapım ve geliştirme şirketi Epic Games, Google’a açtığı antitröst davasını kazandı.

Google Karara İtiraz Etmeye Hazırlanıyor

Google’a karşı davayı kazanan Epic Games CEO’su Tim Sweeney sosyal medya hesabından “Google’a karşı zafer” söylemlerinde bulundu. Dava sonucu Google’ın aleyhinde karar verdi. Şimdi dava sonucuna itiraz etmeye hazırlanan Google, yasa dışı tekelleşmeye gidilmediğinden sadece Apple’a karşı müşteri kaybetmekten korktuğunu açıkladı. 

İlerleyen zamanlarda kızışmalar olacağı görünüyor. Bakalım hangi dev şirket kazanacak. Ya da hangi şirket kazanmış olacak görünecek. Meraklı gözler bu üç şirketten gelecek haberleri bekliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir