Önümüzdeki hafta itibari ile Epic Games Store için yeni bir başarı sistemi aktif hale getirilecek. Etkinliklerine göre kullanıcılar bu başarıları kazanabilecek.

Epic Games Store, piyasaya 3 yıl önce sürülürken şimdi önemli bir güncelleme daha alacak. Şirket tarafından yapılan resmi açıklamalarda belirtilenlere göre özellikle diğer oyun platformlarında yaygın bir şekilde kullanılan bir özellik devreye alınacak ve kullanıcıların uygulama mağazasındaki etkinliklerine göre bir özel başarı sistemi uygulanacak. Böylece kullanıcılar etkinliğine bağlı olarak birden fazla farklı unvanı almaya hak kazanabilecek.

Yeni sistem ile birlikte kullanıcılar uygulamadaki etkinliğine bağlı olarak çeşitli kupalar ve deneyim puanları kazanacak. Bu sayede kullanıcıların daha güçlü bir profil oluşturabilmek adına uygulamada yeni bir seçeneği ortaya çıkacak. “Bu yıl içinde yeni sosyal özellikler ve oyuncu ödülleri eklediğimiz için beklediğiniz daha fazla güncelleme için gözlerinizi dört açın. “ denilerek duyurulan yeni gelişmenin önümüzdeki günlerde daha da detaylandırılması bekleniyor. Özellikle mevcut başarıların kullanıcılara ne gibi avantajlar sağlayacağı, uygulama içinde farklı imkanlar sunulup sunulmayacağı şu an için bilinmiyor.

achievements epic games 1920x1080 960e5f5c291a 1440x810 1

Yeni başarı sistemleri nasıl takip edilecek?

Yapılan açıklamaya göre güncelleme alındıktan sonra kullanıcılar bu güncellemeyi direkt mağazada ayrı bir bölüm üzerinden görebilecek. Kütüphane ve mağaza sekmelerinde ayrıntılı bir şekilde yer alacak bu bölüm, kullanıcıların başarılarını kolay bir şekilde takip etmesini sağlayacak. Üstelik şirketin mevcut sistemdeki tek yenilik bu değil. Bu yeniliğe ek olarak kullanıcılar özelleştirilebilir bir profil kullanımını sahip olacak. Epic Games Store tarafından yapılan açıklamalarda tek yeniliğin uygulamaya gelecek başarı sistemi olmayacağı belirtildi. Bu kapsamda yapılacak yeni güncelleme ile birlikte kullanıcıları çok daha yeni özellikler bekliyor. Bunlardan bazıları ise şöyle;

  • Başkaları için oyunlar satın almak, sonra onları dijital “hediyeler” olarak göndermek
  • Alıcıların tek bir işlemde birden fazla oyun için ödeme yapmasını sağlayan bir “alışveriş sepeti”
  • Belirli yazılımlara öncelik vermek için manuel kontroller içeren bir indirme arayüz
  • Kullanıcı yorumları
  • Dünya çapında daha fazla para birimi ve ödeme yöntemi için destek

Bu bakımdan sektördeki etkinliğini daha da artırmak isteyen Epic Games, kullanıcılar için pek çok sürprizleri olacak.  Önümüzdeki günlerde yapılmaya başlanacak güncelleme bu değişimin ilk adımı olacağından dolayı uygulama için beklentiler ve heyecan artmış durumda.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir