Geçtiğimiz günlerde Disney, Fortnite’ın yapımcısı olan Epic Games’e 1.5 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyurdu. Epic Games son zamanlarda Unreal Engine geliştiricisi ve Fortnite yapımcısı olarak oyun endüstrisinde oldukça büyük bir yer edinmişti. Yapılan işbirliği ile birlikte bu iki güçlü büyük şirket gelecek birkaç yıl içinde yeni bir “oyun ve eğlence evreni” kuracak. 

Disney CEO’su Bob Iger, görünüşe göre Epic’in 2017’de Disney hızlandırıcı programındaki zamanından kaynaklanan ortaklık hakkında şunları söyledi: “Bu, Disney’in oyun dünyasına şimdiye kadarki en büyük girişini işaret ediyor ve büyüme ve genişleme için önemli fırsatlar sunuyor.” Disney işbirliği bir sürpriz ama Epic’in mevcut yol haritasına tam olarak uyuyor. Şirket, son yıllarda Fortnite’ın kapsamını önemli ölçüde genişletti ve popüler bir battle royale oyunu (bundan önce teknik olarak oyuncuya karşı çevre oyunu) olarak başlayan oyun, kullanıcı tarafından oluşturulan oyun modları ve marka işbirliklerinin merkezi haline geldi. Oyuncular Epic’in amiral gemisi Unreal Engine tarafından desteklenen eğlence evreninde “Disney, Marvel, Pixar, Avatar, Star Wars ve daha birçok hikaye, karakter ve içerikler izlenip oynanabilecek, alışveriş yapıp bunlarla etkileşime girebilecek. 

Epic Games’e yapılan yatırımın ardından şirketin daha ne kadar değer kazanacağı tam olarak bilinmiyor. Şirketin %40’ı Çinli dev teknoloji grubu olan Tencent’e ait. Sony’nin de elinde %5 üzerinde bir hissesi bulunuyor.

Disney ve Epic Games toplulukları birleşiyor.
Disney ve Epic Games toplulukları birleşiyor.

Disney, Epic Games’te toplulukları bir araya bir araya getirecek

İki büyük şirketin yaptığı işbirliği sayesinde şirketlerin kendi kitlelerini bir araya getirerek daha büyük bir topluluk grubu elde etmesi hedefleniyor. 

Epic Games’in kurucusu ve CEO’su Tim Sweeney, duyuru basın bülteninde “Disney, kendi dünyalarını bizimkiyle Fortnite’ta bir araya getirme potansiyeline inanan ilk şirketlerden biriydi ve portföylerinde Unreal Engine kullanıyor” dedi. “Şimdi Fortnite ve Disney topluluklarını buluşturacak, kalıcı, açık ve birlikte çalışabilir bir ekosistem oluşturmak için yepyeni bir proje üzerinde işbirliği halindeyiz .”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir