Epic Games Store için beklenen gelişme resmen duyuruldu. Yeni dönemde Epic Games Store hem Android hem iOS mağazalarında yer alacak.

Avrupa ve DMA merkezli gelişmeler, Epic Games ile Apple arasında yaşanan olaylara yepyeni bir pencere açtı. Çeşitli kurallar nedeniyle herhangi bir engelle karşılaşmayan Epic Games, yeni dönemde iOS ve Android kullanıcılarına ulaşabilecek.

Epic Games Store Mobil Desteği Neler Sunacak?

Epic Games Store için mobil desteğin gelmesi oyuncuların Epic Games Store’a mobil cihazlar üzerinden erişilmesini sağlayacak. Böylece Fortnite gibi pek çok sevilen oyuna direk Epic Games Store ile erişmek ve oyun oynamak mümkün olabilecek. Bugüne kadar böyle bir işleme izin vermeyen Apple, yeni kurallar kapsamında bu işleme karşı bir engelleme getiremeyecek.

Epic Games Store iOS ve Android Desteği Alıyor
Epic Games Store iOS ve Android Desteği Alıyor

Epic Games Durumdan Memnun

Yeni mobil desteği ile ilgili resmi olarak açıklama yapan Epic Games, mağaza için ilk adımların atıldığını söyledi. Açıklamada Apple Geliştirici Hesabı’nın geri alındığı ve hesap üzerindeki engellerin kaldırıldığı ifade edildi. DMA yasası kapsamında Epic Games Store için iOS geliştirmelerine başlanacağını duyuran şirket, 2024 itibariyle de uygulamanın kullanıma sunulacağını söyledi. “Avrupa’da mobil Epic Games Store ve Fortnite’ı Epic Games Sweden AB yönetecek, geliştirme kısmını ise Store ekibi üstlenecek.” diyerek yeni süreç hakkında bilgi veren şirket, özel bir arayüz ve yeni özelliklerle kullanım sağlayacak. iOS ile birlikte Android cephesinde de geliştirmeler yapacak şirket, her iki platformda da 2024 itibariyle kullanımda olacak.

Apple’ın bugüne kadar ciddi engeller getirerek Epic Games Store için tüm kapıları kapatmıştı. Son aşamada ise Epic’in geliştirici hesabı da askıya alınmıştı. Tüm bunlar iki şirket arasındaki gerilimin artmasına neden olurken DMA ve AB güncellemeleri ile Apple geri adım atmak durumunda kalmıştı. Apple bu konuyla ilgili basın bilgilendirmesi yaptı. Açıklamada çok fazla detaya değinilmedi ancak Epic Games ile yapılan görüşmeler neticesinde şirketin yeni kurallara uymaya taahhüt ettiğini söyledi. Bundan sonraki süreçte iki şirket arasındaki ilişkilerin nasıl ilerleyeceği merak ediliyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir