Oyun severlerin gözdesi olan Epic Games yıl içinde çeşitli oyunları kullanıcılara ücretsiz dağıtmasıyla biliniyor. 2023’ün sonuna yaklaşmışken de yine bir sürpriz yaparak 17 gün boyunca 17 oyunu ücretsiz vereceklerini açıkladılar. Edinilen bilgilere göre 14 Aralık tarihinde başlayacak olan etkinliğin ne zaman biteceği tam olarak bilinmiyor. Oyun severleri mutlu eden bu haber Epic Games’in oyun piyasasında adını daha da duyurmasına yardımcı olacak gibi görünüyor.

Bu Hafta Epic Games’de Ücretsiz Verilecek İki Oyun Açıklandı

Epic Games Store, 7 Aralık’tan 14 Aralık’a kadar ücretsiz olacak iki oyununu duyurdu. Bu tarihler arasında ücretsiz ulaşabileceğiniz oyunlar; GigaBash ve Predecessor.

Epic Games Kullanıcılara Ücretsiz Oyun Dağıtmaya Başlıyor

Gigabash oyunu için kaiju filmlerinden ve çizgi romanlardan ilham aldığı söylenebilir. Canavarlar, kahramanlar arasında geçen aksiyon içeren çok oyunculu arena dövüş oyunudur.  

Epic Games Kullanıcılara Ücretsiz Oyun Dağıtmaya Başlıyor

Prodecessor, MOBA ve FPS türlerini bir araya getirerek oyunculara tempolu bir oyun deneyimi sunar.Takım arkadaşlarınızla birlikte yaptığınız stratejik hareketleriniz savaşlarda zafer kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Epic Games Oyunları Neden Ücretsiz?

Bu sevindirici oyun haberlerini veren Epic Games’in neden bu stratejiyi uyguladığını hiç düşündünüz mü? Tabii ki, Steam platformuyla rakip olmaları ve kendilerine yenilik aramaları fark edilebilir bir durum. Steam’in piyasada tek olması Epic Games’i farklı gelişme ve büyüme düşüncelerine itti. Asıl amaç markalaşmak ve oyunculara tekrardan güvenilir bir marka duygusu yaratmaktı çünkü Epic Games 2011 ve 2016 yıllarında hacklenip 800.000 kullanıcın bilgilerinin çalınmasına neden olmuştu. Platforma yeni kullanıcı çekmek, reklam yapmak ve bu şekilde adlarının duyurulması da akıllıca gözüküyor. Epic Games’i hali hazırda kullanan kullanıcıları da kaybetmemek adına da uygulanan bir strateji diyebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir