Epic Games ve People Can Fly tarafından geliştirilen nişancı oyunu “Fortnite”, oyuncularına Epic Games tarafından 245 milyon dolar geri ödeme yapılması planlanıyor.

Federal Ticaret Komisyonu’nun bu hafta yaptığı açıklamada, Fornite geliştiricisi Epic Games’in kullanıcılarının gerçekleştirdiği karanlık yöntemler ile satın alımlara ilişkin iddiaları çözüme kavuşturmak için 245 milyon dolar geri ödeme yapacağını duyurdu. 

Aralık ayında imzalanmış olan; Epic Games’in gizlilik ihlalleri ve Epic Games kullanıcılarının isteği olmadan yapılan ücretlendirme iddiaları yüzünden toplam 520 milyon dolar cezaya çarptırıldığı yapılan uzlaşma anlaşmasının ardından karara alındı. 

FTC kararı ile Fortnite kullanıcılarına, Epic Games tarafından 245 milyon dolar ödeme yapılacak.
Fortnite

Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Epic Games’in ödeyeceği 245 milyon doların aldatıcı satış taktiklerinden etkilenerek zarara uğrayan herkese ödeneceğini açıkladı.

İstenmeyen Satın Alımlar İçin Karanlık Yöntemler Uygulandı

FTC tarafından yayınlanan bildiride Epic Games’i, başta çocuklar olmak üzere her yaştan oyuncunun oyunda istemedikleri satın alımlar yapmalarına yönelik ikna edebilmek için “Karanlık Yöntemler” kullanmakla suçladı. 

Karanlık yöntemler ilk olarak çocuklar üzerinde kullanılmaya başlandı. İlk olarak satın alma işlemi sırasında çocukların karşısına çıkan “ebeveyn izni”nin gerekliliğini kaldırıldı. Ardından tek tuşa tıklayarak satın alma gerçekleştirilerek kullanıcıların yanılması sağlandı.

Genç Epic Games kullanıcıları “İçerik Mağazası‘nı ziyaret ederek tek tuş ile satın alabiliyorlardı. Bu durum gençlerin ebeveyn kontrolü olmadan hızla büyük meblağlara ulaşan alışverişler ortaya çıkarıyordu. Ayrıca FTC, Fortnite tasarımcısının kredi kartı şirketleri ile birlikte bu ücretlendirmelere yönelik itirazda bulunan kişilerin hesaplarının kilitlendiğine dair sorunlar meydana geldi. Bu sorunlar için harekete geçen FTC, Epic Games ekibinin 245 milyon dolar geri ödeme yapılmasını emretti.

Ayrıca bu işlemlerin nasıl gerçekleştiğinin açıklanmasını ve itiraz talebin ile ilişkili iş prosedürlerinin değiştirilmesini söyledi. 

FTC, Fortnite Oyunu İçerisinde Güncellemeler Yapılmasını Emretti

Federal Ticaret Komisyonu, Epic Games’de gerçekleşecek alışverişleri biraz daha zorlaştıracak değişikliklere duyulan ihtiyaçların resmiyete taşındığını belirtti. Fortnite’da yer alan “İçerik Mağazası” akışı güncellenecek ve Epic Games; “Fortnite geliştirmek için oyuncuları merkeze alan bir yaklaşım benimsemeye devam edecek” açıklamasında bulundu.

Fortnite kullanıcılarına, Epic Games tarafından ödeme yapılması kararlaştırıldı.
Fortnite sistem gereksinimleri 2022

FTC yaptığı paylaşımda, “FTC’nin kararına yönelik Epic Games, tüketicilere geri ödeme sağlamak için kullanılması planlanan 245 milyon dolar ödemek zorundadır. Bu karar ayrıca Epic  Games’in tüketicilerden karanlık yöntemlere başvurarak ücretlendirme yapmasını veya tüketicilerin onayı olmadan başka şekillerde ücret alınmasını yasaklıyor. Ayrıca, karar Epic Games’in tüketicilerin yetkisi olmadan ücretlendirmelere tabi tutulmalarına itiraz edebilmek için hesaplarına erişim engeli getirilmesini de yasaklıyor” açıklaması yer aldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir