Epic Games, 2021 yılının en popüler oyunları başta olmak üzere bu yılın tahminlerini ve genel verilerini paylaştı. İşte detaylar…

Epic Games bugünkü gönderisinde 2021’in genel bir değerlendirmesini paylaştı. Ancak geçen yıl ulaşılan kullanıcı sayısı, oyuncuların harcadığı paralar, ödüllü ücretsiz oyunlar ve en popüler oyunlar açıklandı. İşte detaylar.

Epic Games 2021’in en popüler oyunları

FINAL FANTASY. VII REMAKE INTERGRADE

Hitman III

GTA V

FAR CRY 6

Chivalry II

Darkest Dungeon II

Fortnite

Kena: Bridge of Spirits

Rocket League

Genshin Impact

Epic Games, haftalık ücretsiz oyunlarına 2022 yılında da devam etme kararı aldığını duyurdu. Ayrıca platform, geçtiğimiz yıl mağazaya getirdiği bazı yenilik ve iyileştirmeleri de kullanıcılarla paylaştı. Bunlar:

– Epic Games Store’un sunduğu her şeyi kolayca bulmak ve en son oynadığın oyunları hızlıca başlatmak için güncellenmiş gezinti özellikleri.

– Arkadaşlarının neler oynadığını görmek için geliştirilmiş Kişilik ile Sosyal Panel geliştirmeleri.

– Yeni Çıkanları, En Çok Satanları ve Çok Yakında çıkacak oyunları ve ayrıca mağazadaki ürünler için Kategorileri/Türleri keşfetmek için yeni görünümler.

– Favori oyunun indirime girdiği zaman isteğe bağlı e-posta bildirimleri ile geliştirilmiş İstek Listesi desteği.

– Oyunculara doğrudan Epic Games hesaplarına para yüklemeleri için bir seçenek sunarak hızlı ve kolay ödemelere olanak sağlayan Epic Games cüzdanının ABD ve Kanada’da ikamet eden müşterilerin kullanımına sunulması.

– İstek Listesine ya da sepete eklemeden önce daha fazla bilgi ve görsel içerik görüntülenmesine izin veren, geliştirilmiş ürün sayfaları.

– Yeni Epic Games Store Bülten E-Postası (profil ayarlarından kaydolabilirsin).

– 2021’de eklenen 13 yeni para birimi ile toplamda 43 para birimi desteği.

Epic Games verilerine göre platform 2021 yılında yaklaşık 200 milyon PC kullanıcısına ulaştı. Ayrıca oyuncu 840 milyon dolar (11,384 milyon TL) harcadı. 300 milyon dolarlık (4 milyar dolar, 65 milyon dolar) pay, üçüncü taraf bilgisayar oyunlarını içeriyor.

Epic Games 110 TL değerindeki oyunu ücretsiz kullanıma sundu

Platform, 1 yıllık süreçte 89 farklı ücretsiz oyunu kullanıcılarıyla paylaştığını ve bunların toplam indirme sayısının 765 milyonu geçtiğini söylüyor. Hatta günün o maçlarının ABD fiyatlarına göre toplam değerinin 2,120 dolara ulaştığını belirtiyor. Ayrıca bu çalışmaların %76 oranında kullanıcı beğenisi aldığı da paylaşılıyor. Şirket, Epic Games Store’u 2022’de geliştirmeye devam edeceğini söylüyor. Ayrıca kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi amaçlar. Onlardan bazıları:

– Oyundan bağımsız gruplar ile platform üzerinde sesli iletişim gibi sosyal özellikler üzerine geliştirmeler

– Kullanıcılar tarafından belirlenen Derecelendirmeler ve Anketler ile başlayacak topluluk özellikleri

– Sahip olduğun ya da takip ettiğin oyunlar hakkında geliştiricilerden gelen en son güncellemeleri ve haberleri edinmek için Oyun Ağları

– Epic Cüzdan özelliğinin kullanılabildiği ülkeler listesinin büyümesi

– Başlatıcı hızı ve performansı için devam eden geliştirmeler

2022 yılında platforma gelmesi beklenen bazı oyunlar:

Forspoken
Dying Light 2 Stay Human
S.T.A.L.K.E.R. 2
Sifu
Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction
Rumbleverse
STRANGER OF PARADISE FINAL FANTASY ORIGIN
Tiny Tina’s Wonderlands
Saints Row
UNCHARTED: Hırsızlar Mirası Koleksiyonu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir