Film sektörü zorlu süreçleri bir arada barındırır. Bu nedenle filmler için büyük bütçelerin ayrıldığı görülebilir. Bütçe savaşlarında özellikle iki film baş sıralarda gösteriliyordu. Bunlardan ilki Star Wars iken diğeri Karayip Korsanları filmiydi. Son duruma göre bu iki film arasından birincinin kim olduğu belli olmuş gibi görünüyor.  

En pahalı film belli oldu

Film endüstrisinde farklı içerikler için belli bütçeler ayrılması muhtemeldir. Birçok parçanın bir araya gelmesi ile bütün oluşturan filmler, büyük bütçelerin harcanmasına neden olabilir. Kimi zaman oyuncu kadrosunun güçlü veya kaşesinin yüksek olması etkili olurken, kimi zaman da senarist gibi filmin arka planında bulunan kişilerin belirlenen fiyatı film bütçesinde etkili olur. Özellikle filmin kategorisi de aynı şekilde fiyatlandırmayı yüksek ölçüde etkiler.

Romantik komedi, dram ve bu içeriklere benzer kategoride olan filmler daha az bütçeler ile çekimi gerçekleşebilir. Bu durumun temel sebebi mekan geçişleri ve olayların günlük hayata benzerlik göstermesi ile ilgilidir. Bununla beraber aksiyon ve özellikle bilim kurgu filmleri çok daha yüksek bütçeler ile çekilen filmler olur. Filmler de sahne geçişlerinin normale göre çok daha aktif olması ve kimi zaman karakterlerin olağandışı olması bu filmlerin yüksek bütçelerde olmasının sebepleri arasındadır. Bilim kurgu filmlerinde ise montaj ve efekt unsuru filmlerin oldukça talep gören bir film olmasının yanı sıra maliyet anlamında yüksek bütçeler oluşturmasına da kapı aralar. Bu nedenle de bilim kurgu filmleri genelde en pahalı filmler şeklinde düşünülebilir. Nitekim verilere göre de bu durum doğrulanabilir. Uzun süredir var olan çekişme sonucunda Star Wars ve Karayip Korsanları filmi arasında bütçe galibi belli oldu. 

İki film arasından en pahalısı belli oldu

Yapılan araştırmaya göre 2015 yılında sevenleriyle buluşturulan Star Wars: The Forcce Awakens film tarihinin en yüksek bütçeli yapımı olarak listeye girdi. Disney tarafından çekilen Star Wars, bütçe anlamında en yakını olan filmden bile 150 milyon dolar daha pahalı olduğu görüldü. Yapılan araştırmaya göre en pahalı film olarak 379 milyon dolarlık bütçe ile Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde filmi görülürken Star Wars: The Force Awakens çekim aynı zamanda pazarlama maliyeti ile 500 milyon doları aşmış olan bir bütçeye sahip olduğu öne sürülen tahminler arasında görülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir